Hrvatska
StoryEditor

Grčić: Naš optimizam nije bez temelja, već su vidljivi rezultati rada

02. Svibanj 2013.

Potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić poručio je jučer u Varaždinu, na proslavi Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, u organizaciji varaždinskog SDP-a, kako se ova Vlada trudi napuniti ‘vreću‘, koju ime je praznu ostavila prošla vlast, jer se bez pune ‘vreće‘ teško može gospodariti.

Grčić je rekao kako bi se i on, da je danas u Zagrebu, pridružio prosvjedima, jer smatra da su sindikalni prosvjedi protiv onih koji su državu doveli u ovakvu situaciju, a ne protiv aktualne vlasti. Potpredsjednik Vlade ocijenio je također kako su već vidljivi rezultati truda i rada ove Vlade.

Grčić je, na upit novinara, komentirao kritike poslodavaca vezane uz velike parafiskalne namete i preoptimistične najave iz Vlade o gospodarskom oporavku, ustvrdivši da optimizam Vlade nije bez temelja. Naveo je podatak o rastu industrijske proizvodnje, dodavši kako se u tom segmentu nešto pozitivno događa, ali da za potvrdu tih trendova treba pričekati još nekoliko mjeseci.

Drugi pozitivan pokazatelj je rast od 35 posto novozaposlenih sa Zavoda za zapošljavanje u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu. Ocijenio je da je i to jedan od indikatora pozitivnih kretanja, naglasivši da su borba za nova radna mjesta i investicije ključ rada ove Vlade.

Potpredsjednik Vlade Grčić posjetio je jučer Piknik na Dravi u Varaždinu, tradicionalan način obilježavanja Praznika rada u organizaciji varaždinskog SDP-a, zajedno s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš-Dončićem.

Na novinarski upit da komentira slučaj većeg broja odlaska osoblja Croatia Airlinesa na bolovanje, ministar Hajdaš-Dončić rekao je kako se Ministarstvo ne uključuje u rad tvrtki već je to posao za direktore i odgovorne osobe u tim tvrtkama.

Dodao je kako je odlazak osoblja Croatia Airlinesa na bolovanje možda i slučaj za doktora Housea. Ministar Hajdaš Dončić zaključio je da bez obzira na sve, restrukturiranje Croatia Airlinesa nema alternativu i ukoliko se to neće dogoditi, slijedi stečaj tvrtke.

30. travanj 2024 08:54