Hrvatska
StoryEditor

Hemingway bar koncesionar plaže Ploče

10. Travanj 2013.

Tvrtka Hemingway bar d.o.o. dobit će petogodišnju koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci, na ukupno 23.015 četvornih metara pomorskog dobra, zaključeno je danas na kolegiju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Ponudu za koncesiju plaže Ploče predala je i tvrtka Oktar iz Kastva, ali je ponuda Hemingway bara ocijenjena boljom.

Ako taj prijedlog sljedećeg tjedna prihvati riječko Gradsko vijeće, koncesionar plaže kraj kompleksa bazena na Kantridi uzet će u koncesiju 7988 četvornih metara kopna i 15.027 četvornih metara morskog dijela koncesije.

Na plaži će moći iznajmljivati ležaljke i suncobrane, daske za jedrenje, sandoline, pedaline, jedrilice, brodice na vesla.

Može nuditi usluge aqua parka, ugostiteljske usluge, postaviti naprave za sportove na vodi, organizirati razne manifestacije, rekreativne aktivnosti, školu ronjenja, jedrenja, veslanja i plivanja te razne sadržaje za djecu.

Stalni dio godišnje naknade za koncesiju bit će 138.000 kuna, a uz to koncesionar će plaćati promjenjivi dio naknade od 3,2 posto godišnjeg prihoda od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području.

25. travanj 2024 14:43