Hrvatska
StoryEditor

Hoće li Čačić danas izaći iz zatvora?

17. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

Povjerenstvo za privremeni otpust iz zatvora trebalo bi odlučivati o zahtjevu bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, koji je sredinom svibnja tražio da ga se pusti s izdržavanja kazne na koju je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010., doznaje se od njegove obrane.

Sa sadržajem Čačićeve molbe, ali i mišljenjem kaznionice o toj molbi, članove Povjerenstva upoznat će predstavnik kaznionice u Valturi, najverojatnije upravitelj ili načelnik službe za tretman.

Sjednici Povjerenstva bit će nazočan i Čačić kojem članovi tog tijela, nakon što čuju razloge za prijevremeno otpuštanje i mišljenje o molbi, mogu postavljati pitanja kako bi se eventualno uvjerili jesu li sazreli uvjeti za njegovo prijevremeno otpuštanje.

Povjerenstvo može prihvatiti Čačićev prijedlog, odbiti ili odložiti odlučivanje na tri mjeseca. Odluči li Povjerenstvo da je prijevremeno otpuštanje Čačića opravdano, istovremeno će odrediti trenutak otpuštanja koji se može dogoditi istog dana, što je tražila Čačićeva obrana, ili nekog drugog dana.

Bude li Čačićeva molba riješena pozitivno, iz zatvora bi mogao izići sutra, a njegov odvjetnik Čedo Prodnović smatra da rezultat mora biti pozitivan te da bi drugačija odluka značila kršenje njegovih prava. Naime, Čačić je sukladno odluci mađarskog suda, trebao na slobodu biti pušten prije mjesec dana, dodao je Prodanović.

27. travanj 2024 19:37