Hrvatska
StoryEditor

Hrvoje Prpić: S velikim korporacijama ništa ne ide jednostavno

25. Veljača 2015.

- Ova investicija vrijedna je 2 milijuna funti, a nadamo se da ćemo s prvom fazom njenog izvođenja započeti u lipnju sljedeće godine, premda nam je prvotni plan bio već u 9 mjesecu ove godine - rekao je poduzetnik Hrvoje Prpić predavač na ovotjednom izdanju ’Startup srijede’.

Projekt o kojem Prpić govori zove se Trillenium, a radi se o interaktivnoj aplikaciji koja bi trebala pomoći pri kupovini odjevnih predmeta. Prvi klijent i prvi investitor je najveća svjetska online trgovina odjeće ASOS. 

Ranije spomenuta prva faza sastoji se od razvoja aplikacija isključivo za Android uređaje i iOS, u drugoj će se programeri pozabaviti njezinom veličinom (aplikacija, kako je istaknuto, ne smije zauzimati previše memorije ako želi biti uspješna) i razvojem konverzacije između korisnika iste aplikacije.

Treća fazu je Prpić nazvao svetim gralom. U njoj bi trebao biti razvijen konačni cilj - stvaranje kopije vašeg avatara, gdje ćete moći vidjeti sami sebe u odjeći koju namjeravate kupiti.

Prpić se dotakao i svih komplikacija i teškoća s kojima se susreo prilikom pronalaska investitora, kao i zamornom birokracijom.

– Ne volim gubiti i zato nisam odustao tijekom 5 godina koliko je trajala ova bitka. No, s velikim korporacijama ništa ne ide jednostavno. Birokracija je veliki problem - rekao je Prpić.

28. travanj 2024 07:15