Hrvatska
StoryEditor

Iz robnih zaliha za pomoć izbjeglicama isporučeno je robe vrijednosti 3,76 milijuna kuna

18. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Iz strateških robnih zaliha do petka u podne za pomoć izbjeglicama isporučeno je robe u vrijednosti 3,76 milijuna kuna, a bude li potrebe za popunom robnih zaliha Ravnateljstvo za robne zalihe na vrijeme će zatražiti od Vlade sredstva za to, izvijestili su u petak iz Ministarstva gospodarstva.

Na današnji dan do 12 sati iz strateških robnih zaliha isporučeno je 1.900 poljskih ležaja, 1.550 vreća za spavanje, 140 velikih šatora, 1.550 deka, osam kontejnera za potrebe rada kriznog stožera i ambulante u Belom Manastiru te četiri višenamjenske autocisterne za opskrbu pitkom vodom izbjegličkih naselja. Od prehrambenih proizvoda, pak, isporučeno je 20 tona ribljih konzervi, 10 tona ribljih pašteta, četiri tone kokošjih pašteta, devet tona dvopeka te šest tona marmelade.

Iz Ministarstva gospodarstva ističu kako "u ovom trenutku stabilnost strateških robnih zaliha nije ugrožena s obzirom na dosad isporučenu robu".

- Budući da ne znamo točan broj migranata, kao ni vremensko razdoblje njihova boravka u Republici Hrvatskoj, u ovom trenutku ne možemo procijeniti koliko će biti ukupno utrošeno sredstava za obnavljanje i popunu strateških robnih zaliha. Dođe li do potrebe za popunom strateških robnih zaliha, Ravnateljstvo za robne zalihe na vrijeme će zatražiti od Vlade sredstva za njihovu popunu, poručuju iz Ministarstva gospodarstva.

Do 15 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 15.400 migranata, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova u petak nešto prije 16 sati.

28. travanj 2024 22:41