Hrvatska
StoryEditor

Koja je kadrovska rješenja Vlada donijela iza zatvorenih vrata?

30. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu 139. sjednice Vlada Republike Hrvatske se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske o Prijedlogu za pokretanje ocjene suglasnosti s Ustavom dijela članka 2. stavka 2. Zakona o obrtu.

Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također se očitovala Ustavnom sudu o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske pojedinih odredbi Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev je razriješen Nikica Šprem, pomoćnik ministra poljoprivrede, s danom 31. siječnja 2014. godine. Novi pomoćnik ministra koji će upravljati radom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije je Domagoj Križaj, s danom 1. veljače 2014. godine.

Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Fonda za financiranje izgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško Kristina Čelić razriješena je, kao i članica Vlatka Plečko. Kao predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija, imenovani su novi predsjednik Predrag Bogičević i nova članica Ivanka Kukin.

Članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnosti i programe Europske unije Hrvoje Sadarić i Nike Nodilo Lakoš razriješeni su. Novoimenovani članovi su Maja Kuhar i Goran Cvek, kao predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva financija.

Uz dobivenu suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a na osobni zahtjev, s danom 31. siječnja 2014. godine razriješena je zamjenica ravnatelja Državne geodetske uprave Blaženka Mičević.

Novi sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin je Mladen Smoljanec, a Dubravko Tršinski razriješen je te dužnosti.

26. travanj 2024 17:17