Hrvatska
StoryEditor

Koji se izazovi i prilike nalaze pred osigurateljima?

02. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje i Hrvatske gospodarske komore, od 4. do 6. studenog 2015. godine u Opatiji će se održati tradicionalna konferencija “Dani hrvatskog osiguranja 2015”, središnje mjesto okupljanja i najveći godišnji događaj osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj.

Primarni smisao konferencije je osigurateljnoj javnosti podastrijeti aktualne teme i probleme u kontekstu hrvatskog tržišta osiguranja, u namjeri da se oslika sadašnje stanje i usporedi sa standardima kojima se teži. Službeni pokrovitelj konferencije je Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

Središnja tema konferencije su izazovi, ali i prilike koji se nalaze pred osigurateljima, a proizlaze iz okruženja na financijskom tržištu, životnog osiguranja, demografskih i tržišnih okolnosti, kao i svi oni izazovi vezani uz optimizaciju poslovanja i profitabilnost. Ovoj je temi posvećena prva velika panel rasprava.

Drugog dana konferencije govorit će se i o tome kako postići bolju i kvalitetniju razinu suradnje društava za osiguranje i hrvatskog gospodarstva, uz podršku Hrvatske gospodarske komore.

Na konferenciji će brojni ugledni stručnjaci s nacionalne, regionalne i europske razine prezentirati i komentirati aktualne teme vezane uz stanje i najnovija kretanja na tržištu hrvatskog i europskog osiguranja. Poseban gost i jedan od ključnih govornika bit će profesor Karel Van Hulle, „arhitekt“ novih pravila solventnosti i upravljanja rizikom za (re)osiguratelje (Solvency II), koji će održati izlaganje o regulatornom i nadzornom okviru osiguranja u EU s naglaskom na inicijative i daljnja očekivanja.

Nadalje, na programu konferencije je još nekoliko velikih panel rasprava u čijem će fokusu biti atraktivne teme kao što su budućnost osiguranja motornih vozila, IT rješenja i primjene u osiguranju, Solvency II te zdravstveno osiguranje kao mogući novi zamašnjak tržišta osiguranja. Sastavni dio konferencije i ove godine će biti savjetovanje na temu obrade i likvidacije automobilskih šteta.

Predavanja i rasprave će se održavati u hotelima Grand Hotel 4 opatijska cvijeta i Hotel Royal. Dodatne informacije dostupne su na web stranici konferencije.

16. svibanj 2024 02:33