Hrvatska
StoryEditor

Leko: Još je preuranjeno odlučivati o izbacivanju Linića

06. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

- Tema Linić-Milanović prekriva puno važnije teme u SDP-u. Nakon što sam vidio Linićevu konferenciju rekao sam da sve institucije (DORH, tajne službe, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, policija) ispitaju navode koje je on naveo. To je interes ne samo građana nego i nas u politici - rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora, te Glavnog odbora SDP-a Josip Leko gostujući u emisiji HTV-a Javna stvar.

- Uvjeren sam da su članovi Glavnog odbora odgovorni ljudi, imamo obvezu prema javnosti, prema Vladi i prema SDP-u da se uzmu činjenice u obzir i donese odluka. Ne može se navijački odlučivati o tako važnim stvarima - rekao je Leko.

Očekuje da će se predsjednik SDP-a Zoran Milanović prvo obratiti članovima te se otvoriti rasprava o prvoj točki - rezultatima izbora za europski parlament odnosno SDP nakon izbora za EP. Druga točka je potvrđivanje odluke Predsjedništva stranke o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a.

Na pitanje kako će se on opredijeliti na Glavnom odboru, Leko je rekao: Kad sam rekao kako smatram da je odluka o isključenju Slavka preuranjena, onda sam rekao sve, kazao je.

- Sutra trebamo okončati svađu makar to trajalo do ponedjeljka ujutro - smatra Leko koji nije zadovoljan razinom demokracije i razinom komunikacije unutar SDP-a i države.

25. travanj 2024 04:29