Hrvatska
StoryEditor

Maras: Ekonomski fakultet je motor hrvatskog gospodarstva

09. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Ekonomski fakultet u Zagrebu proslavio je 93. obljetnicu postojanja, a mnogi od sudionika proslave dana ovog fakulteta istaknuli su njegovu važnost za hrvatsko gospodarstvo

U 93. godine postojanja preko 65 tisuća studentata izašlo je s diplomom kroz vrata ekonomskog fakulteta, a kroz godine mnogi od njih ostvarili su zapažene rezultate u hrvatskom gospodarstvu.

Dekan fakulteta profesor Tonći Lazibat istaknuo je da u zagrebački ekonomski fakultet jedna od najvažnijih institucija u regiji.

- Aktivno smo uključeni u razvoj društva u Hrvatskoj, a jedna smo od vodećih ekonomskih institucija u regiji. Moramo se prilagoditi tržišnom trendu kako bi ostali na toj poziciji. Također ulagat ćemo i dalje u edukaciju naših profesora, a trenutno na fakultetu ima 246 nastavnika. Također, obnovit ćemo prostorije fakulteta kako bi olakšali mobilnost osoba s invaliditetom – rekao je Lazibat.

Na svečanost su došli mnogobrojni predstavnici ostalih fakulteta i sveučlilišta, ali i bivši studenti koji se nalaze na ključnim mjestima u državi. Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras pohvalio se da je i on završio zagrebački ekonomski fakultet.

- Ovo je važna institucija koja nosi razvoj hrvatskog gospodarstva. Znanje koja ona daje svojim studentima kasnije se koristi kako bi hrvatsko gospodarstvo bilo bolje. Ona je stožerna institucija hrvatskog gospodarstva. Vremena se mijenjaju, a mnogi bivši studenti sada su ministri. Te mnogi od vas imat će ključne uloge u hrvatskom gospodarstvu nakon fakulteta stoga dobro iskoristite mogućnosti koje vam fakultet nudi – poručio je okupljenim studentima minstar Maras.

U ime predsjednika Ive Josipovića na proslavi rođendana fakulteta obratila se savjetnica Tamara Obradović Mazal koja je istaknula važnost visokog obrazovanja u krizi.

- U vrijeme krize znanost i visoko obrazovanje, te razumijevanje i uvažavanje su motori oporavka, te su veliki zalog za budućnost. Želim vam da nastavite u dobrom smjeru razvijati upravo tu granu našeg oporavka – poručila je Obradović Mazal.

Povodom dana fakulteta uručene su dekanske nagrade najboljim studentima, te projektima koje su napravili studenti ekonomskog fakulteta.

27. travanj 2024 17:38