Hrvatska
StoryEditor

Milanović u Dok-ingu: Linić ima moju podršku

04. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović u pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića posjetio je danas tvornicu Dok-ing gdje su mu prezentirani strojevi i mogućnosti.

Premijer Milanović prilikom posjeta tvornici Dok-ing dao je podršku ministru Slavku Liniću, dok je u slučaju Merzel bio puno oprezniji.

- Do sada smo imali dnevno političke događaje, ali ovo je sad optužba za ozbiljni kriminal. Jedna ili druga osoba imat će zbog toga ozbiljnih problema. Ovaj proces će trajati i kada se činjenice dokažu donijet ćemo odluku. Ovo nije igra, ovdje je riječ o pustošenju županijske blagajne. Ministar Linić kao što sam više puta rekao ima podršku i oko toga nema se što dodati – rekao je Milanović.

Dodao je da su mediji trebali iznijeti činjenice da je osoba radila u kampanji HDZ-a, ali da to ne znači odmah da ta osoba ne govori istinu. Osvrnuo se i na problem s većim plaćama za liječnike, te je rekao da će ta istraga biti brže gotova. Još jednom je dao podršku Fini za projekt uvođenja Centralnog obračuna plaća.

U tvornici u zagrebačkom Žitnjaku premijeru Milanoviću prezentirani su strojevi za razminiravanje, te električni automobil. Prije toga iza zatvorenih vrata održan je sastanak, a direktor Dok-inga Vjekoslav Majetić bio je zadovoljan.

- Prezentirali smo naš program i rezultate, te je premijer iznio puno podršku našem projektu. Do sada je proizvodnja bila pomalo zanemarivana i mi ju pokušavamo sada oživjeti. Skoro sva naša proizvodnja ide u izvoz i pokrivamo 60 posto svjetskog tržišta – pohvalio se Majetić.U zagrebačkoj tvornici radi 180 ljudi, a još imaju tvornicu u Slunju i tvrtke kćeri u Južnoafričkoj Republici, SAD-u i Iraku. Radi strojeve za razminiravanje, rad u rudnicima, te vatrogasnu opremu za dekontaminaciju nakon nuklearnih katastrofa. Premijer Milanović najavio je i daljnju podršku Dok-ingu.

- Mi ćemo pomagati koliko nam je dopušteno po pravilima Europske unije, a sve kako bi se proizvodnja i izvozili što više povećali. To nisu klasične potpore kakve znamo, već ulaganja u inovacije i razvoj. Takve tvrtke treba podupirati – rekao je Milanović.Dodao je da je slična priča i s vlakovima koje će proizvoditi Končar, te je zahvalio bivšem premijeru Ivici Račanu koji je donio odluku o gradnji tramvaja u Hrvatskoj i na taj način nastavio razvoj tih proizvoda.

27. travanj 2024 22:07