Hrvatska
StoryEditor

Mogu li sastanci Tihomira Oreškovića s ulagačima osigurati više stranih investicija u Hrvatskoj?

25. Veljača 2016.
Piše:
Miro Soldić

Premijer Tihomir Orešković u zadnjih se nekoliko tjedana više puta sastao sa stranim ulagačima pokušavajući im približiti Hrvatsku kao poželjnu i atraktivnu destinaciju za strane investicije.

Godinama su nas strana ulaganja zaobilazila zbog prenormiranosti administrativnog sustava i čestih promjena poreznog i pravnog okvira, o čemu se dosta pričalo i pisalo u javnosti i medijima. Premijerova ‘ofenziva‘ na ulagače trebala bi promijeniti taj imidž Hrvatske kao zemlje koja baš i nije prijamčiva za strani kapital, a i on sam se pohvalio nakon sastanka u Londonu kako je jedini premijer koji je bio i investitor, da priča ‘njihovim jezikom‘ te da se nada kako će to prepoznati i početi drugačije gledati na mogućnosti u cijeloj regiji.

Par dana poslije opet je ponovio kako nam investitori sada vjeruju, ali ostaje za vidjeti je li to samo na verbalnoj razini i hoće li se išta od tog povjerenja o kojem premijer priča pretočiti u opipiljiva ulaganja u gospodarstvo. Zato vas u ovotjednoj rundi Fight cluba vas pitamo Hoće li premijerovi sastanci sa ulagačima donijeti više stranih investicija? Svoje glasove i komentare na tu temu možete dati na ovom LINKU gdje su se sučelili i ekonomski analitičari Guste Santini i Damir Novotny koji imaju različita mišljenja o tome mogu li sastanci Tihomira Oreškovića s ulagačima osigurati više stranih investicija u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 06:17