Hrvatska
StoryEditor

Na suđenju Ivi Sanaderu opet se nisu pojavili svjedoci

22. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Na suđenju Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media ponovno se nisu pojavili svjedoci. Ni jedan od četvorice pozvanih svjedoka nije došao, a bili su pozvani Ivica Kirin, Petar Selem, Branko Vukelić i Davor Blažević.

Selem i Vukelić ispričali su se zdravstvenim razlozima, a Kirin je poslao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad. Bivši Sanaderov tjelesni čuvar Davor Blažević nije podignuo poziv za svjedočenje.

Sutkinja Ivana Čalić razmatra daljnji tijek suđenja, a popis svjedoka HDZ-ova branitelja Davorina Budina smanjen je na sedam osoba, iako mu je bilo odobreno mnogo više. Od mnogih je, naime, odustao, među ostalima i od Petra Čobankovića i Vladimira Šeksa. Sutkinja Čalić kaznila je HDZ-ova odvjetnika Budina s pet tisuća kuna zbog odugovlačenja postupka.

Suđenje se nastavlja sutra kada se ponovno očekuje svjedočenje Mate Miše Kovača, fratra Slavena Milanovića Litre i čelnika bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Martina Raguža i Bože Ljubića. Osim njih na klupi za svjedoke bi se trebala pojaviti i Anita Lončar Papeš, vlasnica tvrtke Anilon koja je surađivala s Fimi medijom.

27. travanj 2024 16:17