Hrvatska
StoryEditor

Nastavlja se dijalog ministra Ostojića i zdravstvenih djelatnika

21. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Četvrti je dan štrajka liječnika i medicinskih sestara. Socijalni dijalog čelnika sindikata liječnika i medicinskih sestara Ivice Babića i Anice Prašnjak s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem održat će se u 17 sati u Ministarstvu zdravlja.

Nastavak pregovora ministar je najavio na Radiju 101, a nakon toga predsjednik sindikata liječnika Ivica Babić potvrdio je novinarima da će se sastanak održati. Ostojić je u Intervjuu tjedna Radija 101 ponovno istaknuo da se štrajkaše u bolnicama ne popisuje, već se provodi evidencija radnog vremena i ispunjavanja radnih obveza. Dodao je i kako će o tome hoće li vrijeme provedeno u štrajku biti plaćeno odlučiti Vlada.

Nakon jučerašnje prosvjedne akcije Pet do 12, u kojoj su tisuće zdravstvenih djelatnika izišle ispred bolnica, predsjednik Sindikata liječnika Ivica Babić upozorava na određene prijetnje upućene brojnim liječnicima koji su sudjelovali u štrajku.

Tvrdi da se iz Ministarstva zdravlja nastavljaju pritisci na zdravstvene djelatnike u štrajku. Šefovima odjela i ravnateljima bolnica koji nisu spriječili održavanje štrajka prijeti se smjenama, izjavio je za Hrvatski radio.

- Nećemo politički uređivati stručna pitanja. Sigurno se štrajk neće zaustaviti ako se bilo koji šef odjela smijeni, sve dok ministar ne podnese ostavku - rekao je.

Babić je ponovio da je vikend najbolje vrijeme za nastavak socijalnog dijaloga.

I sindikati i ministar zdravlja Ranko Ostojić nakon jučerašnje akcije Pet do 12 izrazili su spremnost za nastavak dijaloga o kolektivnom ugovoru u zdravstvu, no nastavak pregovora još nije dogovoren.

27. travanj 2024 00:03