Hrvatska
StoryEditor

Nina Obuljen predsjednica Programskog vijeća HRT-a

19. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Na današnjoj 1. konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Programskog vijeća HRT-a izabrana je Nina Obuljen.

Nina Obuljen izabrana je s osam glasova za i jednim protiv, a bila je jedini kandidat za predsjednicu ovog tijela HRT-a jer je Ivica Maštruko odbio kandidaturu. Za potpredsjednika Vijeća izabran je Bruno Kragić.Vijeće je također ovjerilo mandate svojim članovima pa su tako na četiri godine ždrijebom izabrani Josip Jelić, Bruno Kragić, Arsen Oremović, Sandra Ravlić, i Zoran Šangut. Na dvije godine izabrani su Ivica Maštruko, Nina Obuljen, Neda Ritz i Marina Mučalo.Vijeće HRT-a u punom sastavu broji jedanaest članova, no preostala dva člana iz redova zaposlenika HRT-a bit će izabrana naknadno.Izražavam žaljenje što Vijeće nije konstituirano u punom sastavu, ali vjerujem kako će nam se kolege sa HRT-a ubrzo pridružiti, izjavila je Nina Obuljen.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman izrazio je dobrodošlicu članovima Vijeća, uz želju za što boljom suradnjom te nadu da će Sabor što prije izabrati preostala dva člana Nadzornog odbora HRT-a. Naša je želja da Sabor do kraja jesenskog zasjedanja potvrdi dva člana NO-a i Statut HRT-a kako bismo mogli pokrenuti unutarnje preustrojstvo HRT-a. Bez NO-a ne možemo ulaziti u promjene koje ja kao glavni ravnatelj imam namjeru provesti, kako sam to i napisao u svom programu, istaknuo je Radman.

Govoreći o skorom preustroju koji će biti proveden kada se za to steknu normativni akti, glavni je ravnatelj rekao da će on omogućiti da HRT funkcionira kao jedinstvena medijska cjelina.

Novi ugovor između Vlade i HRT-a kojim se definira opseg usluga koje HRT kao javni servis mora proizvesti bit će potpisan u roku od godinu dana, a do tada će se predložiti prolongiranje postojećeg, najavio je Radman dodajući da je za taj prijedlog dobio i razumijevanje Ministarstva kulture.

Velika novost uskoro očekuje gledatelje HRT-a pa je tako Radman najavio i skoro pokretanje četvrtog kanala javne televizije. U pripremama smo za početak emitiranja HRT-a 4, on bi trebao biti dominantno izvještajni, odnosno news kanal s elementima regionalnog i lokalnog programa, istaknuo je Radman.

29. travanj 2024 12:06