Hrvatska
StoryEditor

Obvezan u školskoj torbi – laptop ili tablet

07. Rujan 2015.

Koliko god raduje djecu, toliko početak nove školske godine financijski i vremenski opterećuje roditelje koji trebaju nabaviti sve što je potrebno za školu malom ili velikom školarcu.

Taj im posao olakšava veliki izbor školskih torbi, pribora i ostalih pomagala koje je moguće kupiti na jednom mjestu u velikim trgovačkim lancima i to uz velik popust na cijeli asortiman, pa čak i namještaj za dječju sobu, ali i odjeću i obuću. Dok roditelji traže najveću kvalitetu po najpovoljnijoj cijeni, djeci je važan dizajn školskih stvari s kojih vrište fotografije likova iz crtanih filmova, najboljih nogometaša današnjice, pop-zvijezda... Djevojčice će ponosno nositi torbu s likom pčelice Maje, Minnie Mouse ili Hello Kitty, a dečki će odabrati onu sa Star Warsima, Spidermanom i drugim omiljenim hrabrim likovima, a sa svake stvarčice potencijalnih nogometnih zvijezda ‘pucat’ će Cristiano Ronaldo... 

No moderan dizajn školskih stvari nije jedino što današnji učenici trebaju. Veću važnost od dječjih stvarnih i nestvarnih idola imaju računala, bez kojih je školovanje nezamislivo. Pojam pismenosti danas podrazumijeva informatičku pismenost, a školski je sustav u tijeku velike preobrazbe. Prilagođavanje potrebama tržištu rada počinje već u prvim godinama školovanja usmjerenjem učenika u područje STEM (science, technology, engineering, mathematics) – znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Napredovati u tim područjima nemoguće je bez uporabe računala i ostalih proizvoda novih tehnologija. Sretna je okolnost što je trajnost računala dulja od one školskih knjiga, a najbolje je kupiti ga u specijaliziranoj prodavaonici, s velikom ponudom i čestim popustima ili dodatnim proizvodima, u kojoj su prodavači informatički i tehnološki educirani pa savjetima pomažu kupcima.

IT pismenost

Čak i djeca koja nisu sklona prirodnim i tehničkim znanostima ne mogu bez računala; pomoći će im riješiti zadatke iz omražene matematike i besmislene fizike, a ako ništa drugo na njemu mogu čitati lektiru, crtati ili se informirati o temama koje ih zanimaju i tako obogaćivati znanje.

Bogata ponuda

U većim hrvatskim gradovima može se bez teškoća nabaviti sve što treba djetetu za školu jer imaju i knjižare i velike trgovačke lance, ali osnovne stvari dostupne, primjerice, zagrebačkim školarcima, moguće je nabaviti i u manjim sredinama jer postoje multimedijalne knjižnice i online kupnje, ali, primjerice, i knjižare Algoritam Profil Mozaik. U toj knjižari u zagrebačkom Arena Centru u ponudi je sve što je učeniku osnovne i srednje škole potrebno: školske torbe i ruksaci, razne pernice, bilježnice, likovne mape, crtaći pribor, kolažni papir, šestari, kalkulatori, omoti za knjige i bilježnice. U istom prodajnom centru u hipermarketu Interspar veliki je izbor kompletne opreme za školu od anatomskih torbi za dječake i djevojčice, kao i za starije školarce, do pribora s vrlo popularnim brendovima: Disney, Schooly, TOZ, Pilot, Maped, Herlitz, Faber castell, Staedler, Luna. Također je u ponudi i multimedija, odjeća te sportska odjeća i obuća. Interspar nudi akciju na više od osamsto artikala, a knjižara Algoritam Profil Mozaik sniženja od 15 posto na školski pribor i torbe te 50 posto na premium bilježnice.

U trgovinama Arena Centra proizvodi su s najpopularnijim likovima iz crtanih filmova: Frozen, Malci, Star Wars – Dark Weder, Joda, Cars new one, Spiderman new one, Minnie Mouse, Minnie and me!, Sofia, Gorjuess, Pčelica Maja, Barcelona, Real Madrid, Goal, Minni, Hello Kitty i Nikidom.

I trgovine City Center one prepune su odjeće, obuće, opreme i pribora za djecu školskog uzrasta tako da kupnja prolazi bez stresa i gubitka vremena. Ruksake i torbe, bilježnice, pernice, šestare, flomastere, bojice, ravnala i svu drugu školsku opremu i pribor nude Müller, Algoritam Profil Mozaik, Tisak Media i Interspar... Većina ih ima posebne ponude i prigodne popuste, a svakog tzv. back-to-school razdoblja City Center one ima akcije u kojima svojim posjetiteljima nudi kupnju svih školskih potrepština po povoljnijim cijenama.

Akcije, popusti...

Izvrsnima su se pokazali kuponi s popustima u više od 50 trgovina te druge akcije koje roditeljima smanjuju visoke troškove, kažu u tom prodajnom centru.

Ponuda je dizajnom prilagođena svjetskim glazbenim i filmskim trendovima kao i najgledanijim crtanim filmovima, tako da školarci imaju širok izbor torbi, bilježnica, pernica i ostale školske opreme na kojima su njihove omiljene zvijezde kao trenutačno iznimno popularni Malci, likovi iz crtića ‘Snježno kraljevstvo’, ali i vječni Disneyjevi likovi te superjunaci poput Spidermana i Supermana. Uvijek su tražene i torbe, bilježnice i pernice u bojama omiljenih nogometnih klubova te one s fotografijama tinejdžerskih glazbenih zvijezda. Široka ponuda školskog asortimana je u i Konzumu, gdje je moguće nabaviti sav pribor potreban školarcu; od anatomskih školskih torba i ruksaka s omiljenim crtanim junacima do pernica, naljepnica za bilježnice, likovne i geometrijske opreme. Sav asortiman prilagođen je trenutačnim dječjim trendovima, osim planetarno popularnih Spužve Boba, Hello Kitty, Frozen i Minnie, u prodavaonicama Super Konzum može se pronaći školski asortiman s temama poznatih nogometnih klubova Real Madrida i Barcelone.

No povoljne cijene su roditeljima mnogo važnije od lika na dječjoj torbi i bilježnici. U posebnom katalogu školskog asortimana snižene su cijene artikala za školu, ali i dječje odjeće, proizvoda za opremanje dječjih soba i tehnike. Konzum je uz to u povodu početka nove školske godine pripremio i akcije Happy Day. I prodavači namještaja pripremili su za početak nove školske godine prigodne programe po povoljnim cijenama, pa Lesnina, primjerice, ima sve za opremanje radne sobe učenika od namještaja preko rasvjete i posteljine do tepiha, a osim u kompletu sve se prodaje komadno po pristupačnim cijenama.

26. travanj 2024 08:22