Hrvatska
StoryEditor

Osijek: Potpora start-up inkubatoru od pola milijuna kuna

20. Kolovoz 2013.

Ministarstvo poduzetništva i obrta i osječki Tehnologijsko-razvojni centar (TERA) potpisali su danas u Osijeku ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Centru, u visini od 491.000 kuna, a temeljem sudjelovanja na natječaju iz programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013".

Zamjenik ministra Dražen Pros kazao kako se na ovaj način nastavlja sufinanciranje ove ustanove, koja je posljednjih godina dobila različite potpore, u vrijednosti 538 tisuća kuna.

Dodao je kako se kroz program "Poduzetnički impuls" ulaže oko 30 milijuna kuna u razvoj poduzetničkih potpornih institucija, a sredstva dodijeljena TERA-i bit će namijenjena adaptaciji objekta te opremanju start-up inkubatora.

Pros je napomenuo kako je "Poduzetnički impuls" po prvi puta postavljen po načelu manji broj poticaja, ali u većem iznosu, pa danas potpore prosječno iznose od 100 do 120 tisuća kuna.

Poduzetnički inkubatori u zemljama Europske unije postoje već 30-tak godina. U Hrvatskoj djeluju desetak godina, a njihov se značaj intenzivirao posljednjih godina, pa su danas su najučinkovitiji način institucionalne pomoći poduzetnicima početnicima, ocijenio je Pros.

Direktor TERA-e Ivan Štefanić kazao je kako je dodjela potpore priznanje za dosadašnji rad ustanove te kvalitativni iskorak u budućim aktivnostima pomoći poduzetnicima, koji će, nakon izlaska iz inkubatora, nastaviti svoje poslovanje u regiji.

Ugovor o bespovratnoj potpori danas će biti potpisan i u osječkom Centru za poduzetništvo, kojemu je odobreno 140 tisuća kuna za razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja.

19. svibanj 2024 21:53