Hrvatska
StoryEditor

Picula i Maletić rekordni po broju glasova u Liderovoj debati

08. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

S temom ovotjednog Fight cluba, sudeći po broju vaših glasova i posjećenosti portalu, pogodili smo u sridu.

Dvoje zastupnika u Europskom parlamentu, SDP-ova Tonina Piculu i HDZ-ovu Ivanu Maletić suprostavili smo naime u tezi ‘Hrvatska je iskoristila prednosti članstva u Europskoj uniji‘, pri čemu je Picula zastupao ovo mišljenje, dok mu se Maletić usprotivila. U trenutku pisanja teksta više od 34.250 ukupnih glasova podrške čitatelja zabilježeno je u debati. 

- U Europskoj uniji sve negativne strane Hrvatske dodatno su došle do izražaja. Riječ je o konkurentnom okruženju u kojem je potrebna izvrsnost za opstanak i uspjeh. Dugoročne prognoze za Hrvatsku su poražavajuće: rast između 1,2% i 1,8% BDP-a u sljedećih 5 godina. To znači daljnje siromašenje i odlazak ljudi iz Hrvatske, rast nezaposlenosti, propadanje gospodarstva i divergiranje – tvrdi Maletić.

- Otkad je Hrvatska članica porasli su nam izvoz i proizvodnja. Tvrtke koje su preživjele osobito traumatičnu hrvatsku tranziciju, a pogotovo nove tvrtke, imaju itekakve koristi od ulaska na veliko i uređeno tržište. Povećala se i online trgovina zbog ukidanja carine, a građani neosjetno prelaze granice zemalja EU-a – kazao je Picula.

Maletić su do sada čitatelji podržali s čak 15.815 glasova, no Tonino Picula je u, trenutku pisanja teksta, u vodstvu s 18.838 glasova podrške. To je ujedno i rekord Liderova Fight Cluba. Glasovati još uvijek možete i to do četvrtka u podne kada ćemo vam ponuditi novi Fight Club s vrlo zanimljivom tezom i dvoje novih sudionika.

29. travanj 2024 10:19