Hrvatska
StoryEditor

Restrukturiranje Instituta IGH kroz predstečajnu nagodbu

17. Svibanj 2013.

Institut IGH predao je zahtjev Financijskoj agenciji (Fina) vezan uz otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a namjera je tvrtke i njenih vjerovnika taj postupak dovršiti u što kraćem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje, izvijestili su danas iz Instituta IGH.

Kako se navodi u priopćenju, zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe predan je nakon današnje sjednice Uprave, odluka Nadzornog odbora te preliminarnih dogovora s najvećim vjerovnicima.

Dodaje se da je ‘namjera i želja Instituta IGH i vodećih vjerovnika nastojati postupak predstečajne nagodbe dovršiti u što je kraćem mogućem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje‘.

Iz Instituta IGH navode i kako su proteklih mjeseci intenzivno usuglašavali s najvećim vjerovnicima, primarno poslovnim bankama, optimalni model financijskog restrukturiranja te na kraju, uz podršku najvećih vjerovnika, a slijedom ispunjenja zakonskih uvjeta donijeli odluku o pokretanju postupka predstečajne nagodbe.

Pritom ističu da se ‘očekuje pozitivan ishod predstečajne nagodbe‘.

- Uspješna provedba predstečajne nagodbe, kroz restrukturiranje i financijsku konsolidaciju, u cijelosti će stabilizirati poslovne procese i provedbu postojećih kao i, nadamo se, novih projekata u budućnosti. Predloženi model restrukturiranja, čija je finalna izrada pred dovršetkom, svakako će predvidjeti kapitalno jačanje te nastavak optimiranja poslovnih rashoda te prodaju imovine društva koja ne služi temeljnom poslovanju - stoji u priopćenju Instituta IGH.

Navodi se i da će Institut IGH istodobno ‘nastaviti s proaktivnom politikom izlaska na međunarodna tržišta te dovršetka pregovora vezanih uz potencijalne ugovore na tržištu Ruske Federacije‘, kao i da će i tijekom postupka predstečajne nagodbe imati mogućnost izdavanja bankovnih garancija.

29. travanj 2024 10:00