Hrvatska
StoryEditor

Sindikat poručio Milanoviću: Magarac je uginuo

25. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Ne samo da je stanje u zemlji alarmantno i zvoni na uzbunu, nego je to i poziv na mobilizaciju i promjene gospodarskih i socijalnih politika, poručili su sindikati Vladi.

-A Vlada i dalje vozi istim, krivim smjerom. Nije li vrijeme da pozovete u pomoć, ali ne MMF, Svjetsku banku niti bonitetne agencije, čije savjete i promišljanja Vaša vlada očito previše slijedi- stoji u pismu Zoranu Milanoviću koje potpisuje predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Vlada je sve svoje krive postupke, propuste i loše poteze naplatila i nastavlja naplaćivati od građana, tvrde sindikati.

-Potezi i postupci i dalje su loši i krivi, ali građani ih više nemaju od čega i od kuda plaćati. Pa već odavno nemaju niti za sebe. Zar ste zaboravili onu staru izreku o magarcu kojega je vlasnik želio naučiti raditi i istovremeno živjeti bez hrane? Ispočetka je sve dobro išlo, a onda je magarac uginuo. Iako se već većina građana osjeća pomalo poput toga magarca, ipak neće trpjeti izgladnjivanje zbog propusta i krivih gospodarskih i socijalnih politika Vaše vlade. Ne možete sve rješavati rezovima, rezanjima! Što ćete kad Vam ponestane materijala? Više nije potrebno nikakvo biblijsko čudo da biste progledali kako to morate mijenjati. Ako to ovi Vaši ljudi ne znaju, onda se okrenite oko sebe – u Hrvatskoj ima i onih koji znaju, mogu i hoće drukčije. Ako ih ne možete naći u svojoj stranci i koaliciji, potražite šire. Pozovite ih, ali ne nastavljajte sa ovim krivim smjerovima, sa krivim politikama. Pred ponorom smo, ali za to nisu krivi radnici, odnosno građani. Ne nastavljajte istim smjerom jer ponor je doista na korak od na.-zaključuje se u priopćenju.

28. travanj 2024 18:01