Hrvatska
StoryEditor

Sisački kuhari obrazuju se na prestižnoj talijanskoj kuharskoj akademiji

15. Siječanj 2014.

U sklopu obrazovanja vrhunskog kuharskog kadra na sisačkom Kulinarskom institutu Kul In, prva grupa od pet studenata od 7. siječnja nalazi se na sedmomjesečnom studiju na prestižnoj akademiji talijanske kuhinje Alma-La scuola Internazionale di Cucina Italiana u Colornu kod Parme.

U sklopu suradnje Kul In-a i Alme petoro polaznika-budućih chefova prošlo je dvomjesečni intenzivni nastavni program u Sisku, a u dvorcu Ducal pohađat će teorijski i praktični dio prestižnog programa talijanske kuhinje koji u Alminoj organizaciji godišnje pohađa oko tisuću studenata iz cijelog svijeta.

Polaznici ovog kulinarskog studija, kaže direktorica Kul Ina Ivana Peleš, nakon devetotjednog teoretskog i praktičnog dijela u Colornu, stjecat će iskustva i znanja u praktičnom dijelu u ekskluzivnim restoranima s Michelinovim zvjezdicama od Trsta do Napulja. Uspješni polaznici ovog specijalističkog obrazovanja steći će međunarodni certifikat profesionalnog kuhara talijanske kuhinje, što bi im trebalo otvoriti vrata zapošljavanja diljem svijeta.

Umjesto redovne cijene od 15.250 eura, studente Kul Ina čitav devetomjesčni studij u Sisku i Italiji stoji, zahvaljujući ugovorenoj suradnji Kul Ina i Alme, 10.725 eura. Novi termin za program talijanske kuhinje, za koji je otvoreno mjesto za 15 polaznika, započinje 31. ožujka. Voditelj Kul Ina je renomirani chef i nositelj kuharske diplome s Le Cordon Bleu Collegea Zdravko Perić.

Kul In u Sisku osnovan je po ideji Darka Sertića, vlasnika uspješne američke tvrtke Applied Ceramics, i nalazi se u sklopu njegove sisačke podružnice u uređenoj zgradi bivšeg Instituta crne metalurgije u kompleksu željezare. Razvojem stručne razine studija u Kul Inu namjeravaju razviti i sličan model obrazovanja i promocije gatronomske ponude hrvatske kuhinje.

19. travanj 2024 02:30