Hrvatska
StoryEditor

Stigle četiri ponude za radove i tri za nadzor gradnje pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno

03. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Danas je u sjedištu HŽ Infrastrukture u Zagrebu, u nazočnosti predstavnika naručitelja i ponuđača, održano javno otvaranje ponuda koje su stigle na drugu fazu nadmetanja (ograničeni postupak javne nabave) za izvođenje radova na izgradnji nove pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno.

Jučer je pak održano javno otvaranje ponuda koje su stigle na nadmetanje za nadzor nad gradnjom nove pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno, čime je završena faza prikupljanja ponuda za prvu gradnju nove pruge nakon gotovo 50 godina, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.  

Na nadmetanje za izvođenje radova stigle su četiri, a za nadzor nad radovima tri ponude, i to pojedinačne ponude ili ponude konzorcija sastavljenih od domaćih i inozemnih tvrtki. Tijekom sljedećih mjeseci ponude će biti evaluirane, potom će biti odabrane one najpovoljnije, a na kraju će biti potpisani ugovori s izvođačima radova i nadzora. S obzirom na to da je postupak nadmetanja u tijeku, iz HŽ Infrastrukture ističu kako nisu u mogućnosti pružiti informacije o tome tko se sve javio na nadmetanja.

- O tome ćemo moći govoriti tek nakon što bude završena evaluacija svih ponuda te odabrani izvođači. Procjenjujemo da bi to moglo biti krajem travnja. Nakon što s odabranim izvođačima budu potpisani ugovori za nadzor i radove, počet će i radovi na izgradnji nove pruge, a što se očekuje tijekom svibnja ove godine. To koliko će cijeli projekt koštati bit će poznato nakon što bude odabran izvođač radova. Za sada možemo reći da procijenjena vrijednost radova na izgradnji nove pruge iznosi 30,7 milijuna eura (230,2 milijuna kuna), a nadzora nad radovima 1,5 milijuna eura (11,2 milijuna kuna). Očekuje se da će 85 posto potrebnih sredstava biti financirano iz EU-ovih fondova, a 15 posto iz proračuna RH. Potvrda o tome očekuje se tijekom godine. Buduća pruga Gradec – Sveti Ivan Žabno bit će 12,2 km duga jednokolosiječna, neelektrificirana pruga, važna za lokalni prijevoz jer će znatno skratiti vrijeme putovanja između Zagreba i bjelovarskoga regionalnoga centra. Na taj će se način izići u susret potrebama putnika iz te regije koji svakodnevno zbog posla i školovanja putuju prema Zagrebu i iz njega – stoji u priopćenju.

29. travanj 2024 10:23