Hrvatska
StoryEditor

Što hrvatski turizam ima za pokazati na burzi u Barceloni?

18. Studeni 2014.

U Barceloni je u utorak otvorena jedna od najvećih kongresnih burzi u Europi, EIBTM, na kojoj se među tri tisuće izlagača iz cijelog svijeta predstavlja i hrvatski turizam s naglaskom na kongresnu i incentive ponudu koja već prvog dana privlači veliku pažnju profesionalaca.

Nositelj hrvatskog nastupa na burzi u Barceloni je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) iz čijeg su Glavnog ureda danas izvijestili o velikom zanimanju partnera za hrvatsku kongresnu ponudu u što se uvjerio i tamo prisutan direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ivičić ističe važnost nastupa na EIBTM-u za kongrese i poslovni turizam u Hrvatskoj jer su ti segmenti i neki od ključnih proizvoda u projektu produljenja sezone Hrvatska 365.

Na štandu HTZ-a svoju ponudu predstavlja i 14 hrvatskih turističkih tvrtki, većinom agencije i hotelske kuće te nekoliko kongresnih ureda i turističkih zajednica, a svi će oni tijekom trajanja burze imati brojne poslovne susrete i dogovore.

Ukupno će se na štandu HTZ-a u tri dana održati više od 50 unaprijed dogovorenih individualnih sastanaka s kongresnim i incentive organizatorima te ukupno devet prezentacija destinacije. Ivičić će se, kako najavljuju iz Glavnog ureda HTZ-a, sastati i s predstavnicima španjolskog niskotarifnog zračnog prijevoznika Vuelinga kako bi razmotrili mogućnosti uvođenja dodatnih letova za Hrvatsku i intenziviranja turističkog prometa prema Hrvatskoj.

30. travanj 2024 14:55