Hrvatska
StoryEditor

VERN‘ pokrenuo studentski startup inkubator

16. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Danas je na Veleučilištu VERN‘ predstavljen VERN‘ov Startup inkubator. Inkubator će studentima pružati podršku u razvoju poduzetničkih projekata, u vidu ustupanja poslovne infrastrukture za razvoj projekata te mentorsku i savjetodavnu podršku.

- Pokretanje inkubatora u skladu je sa Strategijskim okvirom razvoja "VERN‘ 2020". Cilj je razvijati poduzetničku kulturu među studentima i poticati ih na samozapošljavanje realizacijom vlastitih poduzetničkih ideja, te kroz iskustvo stečeno u centrima kompetencija čiji su glavni akteri upravo studenti – kazao je na predstavljanju Ozren Jureković glavni direktor VERN‘-a.

Startup inkubator je predstavila njegova voditeljica, mr. sc. Iva Senegović, koja je objasnila na koji se način studenti mogu prijaviti u inkubator, tko su mentori, te kakvu podršku inkubator omogućava.

- Prijave studenata za prvu generaciju VERN‘ Startup inkubatora traju do kraja mjeseca. Studenti se u inkubator mogu prijaviti na jednu od dvije faze inkubacijskog procesa: predinkubacijsku, na koju studenti prijavljuju poslovne ideje u početnima fazama razvoja s ciljem testiranja tržišnog potencijala, te inkubacijsku fazu u kojoj je projekt spreman ili je već na tržištu, a traži efikasne kanale tržišnog pozicioniranja – kazala je.

Podrška koju projekti i njihovi autori ostvaruju kroz ovaj inkubator sastoji se od besplatne podrške u vidu najamnine radnog prostora,komunalnih usluga, slobodnog korištenja tehničke opreme i prostorija za sastanke, mentoriranja i savjetovanja u poslovnim i zakonodavnim segmentima tijekom prvih 6 mjeseci, kao i poslovnog umrežavanja, predstavljanja investitorima, savjetovanja od strane poduzetnika i konzultanata s domaće i međunarodne startup scene itd.

U sklopu događanja je održan i panel pod nazivom "Kako je biti startup?", čiji je uvodničar bio Tomislav Kotnik, direktor VIDI Grupe, a u diskusiji su sudjelovali i poduzetnik Hrvoje Prpić, osnivač Core Incubatora Hamed Bangoura, te VERN‘ovci Davorin Štetner, vlasnik TV prava za F1 za Hrvatsku i Ivan Ivanković, predstavnik Squee startupa.

Sudionici panela su zaključili kako je za uspjeh startup projekta potrebno imati tržište i jak multidisciplinaran tim u kojem pogodnosti, obveze i odgovornosti moraju biti jednako podijeljene.

15. svibanj 2024 14:30