Hrvatska
StoryEditor

Zbog slučaja Šegon poljuljana i Linićeva pozicija?

31. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon sinoćnje izjave premijera Milanovića o tome kako ministar financija Slavko Linić treba smijeniti svojeg pomoćnika Branka Šegona, prvi komentari govore kako je riječ o očekivanoj reakciji.

Vladini dužnosnici s kojima je razgovrao Jutarnji list smatraju kako je premijer Milanović dao dovoljno vremena i Šegonu i njegovom šefu, ministru Slavku Liniću, da sami povuku potez. Uz to, i ministar Gordan Maras otvoreno je slao poruke Liniću, za koje mnogi sada procjenjuju kako nisu poslane bez premijerovog znanja.

- Umjesto da je javno sve objasnio, Šegon šuti kao zaliven. A kolega Linić nepotrebno čeka odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Obojica su imali sve vrijeme svijeta da riješe taj problem, ali nisu to učinili. Dobro da je premijer reagirao prije odluke Povjerenstva. Nitko nema pravo kockati se političkim kapitalom SDP-a, odnosno dovoditi pod sumnju naše poštenje – kazao je jedan ministar.

Stav je kako je slučaj Šegon napravio previše političke štete Vladi, pa zamjeraju i ministru Liniću što ga već nije smijenio.

Prema informacijama Jutarnjeg, premijer Milanović će čekati da ministar Linić formalno predloži smjenu svog pomoćnika Šegona, a ukoliko on to ne učini, nalog za smjenu stići će iz Vlade, mimo ministra financija.

29. travanj 2024 17:22