Hrvatska
StoryEditor

Željka Antunović postala privatna konzultantica

24. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Za saborske zastupnike nekako je uvriježeni stereotip prema kojem, nakon što se dokopaju dobre mirovine u godinama kad obični smrtnici još poprilično hrmbaju, obično sjede u lokalnom kafiću te uz kavu i novine brste dnevnu politiku, lišeni bilo kakvih egzistencijalnih problema u ovim ekonomski mračnim vremenima.

No nekad visokopozicionirana SDP-ovka Željka Antunović, nakon što je od sadašnjeg premijera Milanovića dobila stranačku odbijenicu, upustila se u privatni biznis. Pokrenula je konzultantsku tvrtku Nea pragmata čiji je ured smješten u zagrebačkoj Miramarskoj ulici.

- Prije posla zastupnice u Saboru bila sam konzultatntica i savjetnica, petnaest godina radnog staža skupila sam prije ulaska u profesionalnu politiku. Budući da sam po struci diplomirana ekonomistica, nadam se da radim ono što znam. Tvrtka se bavi savjetovanjima, mislim da tu mnogu pomoći, da imam iskustva u poznavanju javnog sektora, u prostoru u kojem sam godinama djelovala. Na tome je i fokus mog rada jer mogu pomoći brojnim privatnicima, investitorima, biznismenima koji se vrlo teško bore u toj šumi naše birokracije. Tako mnogi na nižim razinama sve guraju prema višim instancijama. Tako se guše ideje, troši vrijeme, usporava protok, odgovornost se prebacuje na stepenicu više - ispričala nam je Antunović.Kad je riječ o tvrtkinu poslovanju, Antunović ne želi još govoriti o imenima i broju klijenata ni nekim brojčanim pokazateljima, samo izjavljuje da očekuje ostvarivanje dobiti.- Želimo sudjelovati u projektima koji su u skladu s hrvatskom strategijom. Pritom mislim da nisam ni u kakvom sukobu interesa s obzirom na svoju političku prošlost, nikad nisam ništa i nikomu savjetovala ispod stola, nisam ni na jednoj političkoj funkciji, u forumu, nadzornome odboru, nisam u profesionalnoj politici, obična sam članica SDP-a, baš kao i tisuće drugih - kaže Željka Antunović koja je tako postala izravna konkurencija još jednome bivšem političaru Mati Graniću, bivšemu ministru vanjskih poslova

19. svibanj 2024 16:05