Hrvatska
StoryEditor

Zmajlović: Duspara grubo manipulira mojim izjavama

31. Listopad 2012.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poslijepodne će posjetiti Slavonski Brod, a novinarima je objasnio da želi građane izravno izvijestiti o tome što poduzima kako bi riješio problem smrada iz rafinerije u Bosanskom brodu, optužujući slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu da ‘grubo manipulira‘ njegovim izjavama.

- Poduzeli smo vrlo konkretne korake, a posljednjih dana sve što sam izjavio izvrće se i pogrešno interpretira, a pogotovo to čini gradonačelnik Duspara, koji, umjesto da građane ispravno informira, grubo manipulira onim što sam govorio - izjavio je Zmajlović nakon sjednice Vlade.Još jednom je izvijestio da je održan sastanak radne skupine Ministarstva s predstavnicima vlasti u Banjaluci te da je dogovoreno da će se izraditi katastar onečišćivača s obiju strana Save. Ponovio je i da je osiguran novac za novu mjernu postaju, koja bi trebala osigurati materijalne dokaze na temelju kojih će se zahtijevati modernizacija rafinerije, kako bi se smanjila emisija sumporovodika i drugih, opasnijih plinova. Naglasio je da Ministarstvo želi intenzivnije sudjelovati i pratiti modernizaciju rafinerije.

- To su konkretni koraci, ja ne mogu tamo poslati vojsku - poručio je Zmajlović. Kazao je i da vjeruje da će se problem riješiti ‘u razumnom roku‘, a na pitanje što smatra razumnim rokom, odgovorio je da se ne radi o danima ili tjednima, nego o mjesecima, budući da, kaže, problem nije ni nastao posljednjih dana i mjeseci, nego kroz desetljeća. Na pitanje očekuje li da će građani sudski tražiti naknadu štete, kazao je kako građani imaju pravo na sve što im zakon dopušta. - Ako sud utvrdi određenu štetu, sigurno će se ići u tom smjeru - dodao je.

27. travanj 2024 08:51