Svijet
StoryEditor

Farmaceutski sektor djeluje privlačno

06. Ožujak 2012.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale, drugi dan zaredom, jer se zbog zabrinutosti u vezi gospodarskog rasta u Kini i Europi ulagači povlače iz rizičnijih investicija.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.075 bodova, nakon što je jučer pao 0,6 posto. Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u minusu između 0,4 i 0,6 posto.-Posljednji podaci iz eurozone razočarali su ulagače i ojačali bojazan od recesije. Uz to, Kina je smanjila ciljanu stopu rasta gospodarstva. Ulagači bi se trebali usmjeriti defanzivnim sektorima s većim dividendnim prinosima. U postojećem okruženju, farmaceutski sektor djeluje privlačno, dok naftni sektor pruža dobru zaštitu od događaja u vezi Irana, kaže Koen De Leus, strateg u tvrtki KBC Securities.

Osim zbog usporavanja rasta najvećih svjetskih gospodarstava, ulagače na oprez navodi i napetost između Izraela i Irana zbog strahovanja da Iran razvija nuklearni program. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,6 posto, na 9.637 bodova.

28. travanj 2024 21:34