Svijet
StoryEditor

Ponovno omogućeno plaćanje karticama Diners Cluba

29. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Ispunjavanjem svih potrebnih tehničkih preduvjeta i ponovnim podizanjem mreže za prihvat Diners kartica na prodajnim mjestima novi nositelj franšize Dinersa za Sloveniju Erste Card, u suradnji sa svojim partnerima, omogućio je ponovno korištenje usluga Diners Cluba u Sloveniji.

Uspostavom prihvatne mreže omogućuje se i korisnicima Diners kartica izdanih u drugim državama, pa tako i hrvatskim korisnicima, da svoje kartice ponovno koriste na prodajnim mjestima u Sloveniji. Erste Card je istodobno dosadašnjim slovenskim članovima ponudio nove Diners kartice, a koje će oni moći koristiti na svim prodajnim mjestima Dinersa u svijetu.

Otkako je Erste Card, u cjelovitom vlasništvu Erste Card Cluba d.o.o. iz Zagreba (ECC), preuzeo franšizno poslovanje stvoreni su temelji za ponovnu uspostavu poslovanja Diners Cluba u Sloveniji. Time je pripremna faza koja je, osim plaćanja dugovanja trgovcima, uključivala realizaciju svih potrebnih infrastrukturnih preduvjeta s bankama, procesnim centrima i vlasnicima POS terminala, uspješno privedena kraju. Isplate dugovanja tvrtki Diners Club SLO d.o.o. i DC Finance prema trgovcima, a koje prema dogovoru podmiruje Diners Club International, obavljene su prema 2.355 trgovaca, u ukupnom iznosu od 17,2 milijuna eura. Istodobno su zaključeni ugovori s ukupno 2.500 trgovaca pa je u ovom trenutku omogućeno korištenje novih Diners kartica na više od 8.000 prodajnih mjesta širom Slovenije. Međutim, broj novih ugovora raste iz dana u dan te se broj prodajnih mjesta kontinurano povećava.

-Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da je u Sloveniji ponovno moguće koristiti usluge Diners Cluba. Pred nama je sada razdoblje kontinuiranog razvoja proizvoda i usluga koje će korisnicima Diners kartica u Sloveniji donositi mnogobrojne pogodnosti. Želimo u zahtjevnoj tržišnoj utakmici ostvariti uspješan poslovni rezultat te dugoročno ostati važan sudionik platnih usluga na slovenskom tržištu.- izjavio je predsjednik Uprave Erste Carda Mladen Mirko Tepuš.

Rast ukupnog prometa franšize ECC-a za BiH za 47% u prvih sedam mjeseci 2013. Osim što ima franšizno pravo poslovanja za Sloveniju, ECC  poslovanje Diners Cluba vodi i na tržištu Bosne i Hercegovine. U prvih sedam mjeseci ostvaren je ukupan promet u iznosu od gotovo 3,4 milijuna eura, što predstavlja povećanje od 47% u odnosu na isto razdoblje u 2012. Ukupan broj Diners kartica na tržištu BiH krajem srpnja tekuće godine iznosio je 5.700, a tijekom 2013. izdano je novih 2.400 kartica. Istovremeno je Diners kartica prihvaćena na 7.000 prodajnih mjesta te na više od 11.000 POS uređaja, odnosno na 70% svih POS uređaja u BiH. 

26. travanj 2024 11:02