Svijet
StoryEditor

Tata Steel ulaže 645 milijuna dolara u europsko poslovanje

05. Listopad 2012.

Indijski proizvođač čelika Tata Steel planira uložiti 645 milijuna dolara u europsko poslovanje, izvijestio je čelnik kompanije koja se bori sa slabom potražnjom u Europi i drugim dijelovima svijeta pod utjecajem krize.

- U 2012/2013. uložit ćemo 400 milijuna funti (645 milijuna dolara) kako bismo poboljšali izvedbu poslovanja u Europi i na područjima koja mogu osigurati brzi povrat, kazao je direktor Tata Steela H.M. Nerurkar novinarima na marginama konferencije o industriji u New Delhiju. Ulaganja će se dijelom financirati iz internih izvora, rekao je Nerurkar, dodajući da financijska konstrukcija još nije zatvorena.

Kompanija u Europi ostvaruje oko dvije trećine prihoda a proizvodi i dvije trećine ukupnog proizvedenog čelika u toj grupi, čiji godišnji kapacitet doseže 28 milijuna tona.

Tata Steel, dio rastućeg konglomerata Tata Group, uvrstio se među najveće čeličane u svijetu nakon kupnje britansko-nizozemske tvrtke Corus za 13,7 milijardi dolara u 2007.

Corus je u rujnu 2010. preimenovan u Tata Steel Europe a posljednjih nekoliko tromjesečja ostvaruje slabu dobit zbog usporavanja industrijskih aktivnosti i slabljenja potražnje za čelikom u regiji. Također je otpustio stotine radnika i prodao jednu tvornicu u Britaniji kako bi smanjio troškove. Nerurkar je kazao da je potražnja za čelikom u Europi i dalje slaba, ali je izrazio nadu da se stanje može poboljšati uz napore europskih vlada da se riješi financijska kriza.

27. travanj 2024 23:47