Aktualno
StoryEditor

Comping i Infosys Finacle potpisali ugovor o suradnji

27. Lipanj 2017.

Comping, jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i Infosys Finacle, dio EdgeVerve Systemsa, tvrtke u potpunom vlasništvu Infosysa (NYSE: INFY), objavili su danas potpisivanje ugovora o suradnji. Comping se na taj način pridružio globalnoj partnerskoj mreži Infosys Finaclea za distribuciju i primjenu Finacleovih softverskih rješenja za banke u Hrvatskoj i Sloveniji.

>>>Comping otvorio podružnicu u Rijeci

Infosys Finacle posjeduje veliko iskustvo u inovacijama i digitalnoj preobrazbi te dokazanu tehnološku izvrsnost. Njegov paket softverskih rješenja za bankarstvo uključuje osnovno bankovno poslovanje, analitiku, plaćanja, riznicu, blockchain tehnologiju i umjetnu inteligenciju.

Potrebe bankarskog tržišta

- Potpisivanje ugovora o suradnji za bankovna rješenja Finacle Suite vrlo je važan korak u rješavanju izazova tehnoloških promjena s kojima se banke u ovim zemljama suočavaju. Ovaj ugovor dodatno jača našu suradnju s Infosys Finacleom te omogućava rješavanja digitalnih potreba bankarskog tržišta. Kroz ovaj partnerski ugovor naši klijenti iz bankarskog sektora imat će priliku raditi s najboljim svjetskim stručnjacima i primjenjivati najbolje poslovne prakse, izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

>>>Infosys usvojio Trumpov protekcionizam, prošle godine ‘uvezao’ pet tisuća više zaposlenika

- Ovaj strateški ugovor omogućuje EdgeVerveu da i ubuduće predano pruža najbolje bankarske tehnologije, potpomognut Compingovim vrhunskim uslugama transformacije i isporuke financijskim institucijama na istočnoeuropskom tržištu. Comping dugi niz godina izgrađuje besprijekoran ugled u pružanju ključnih poslovnih tehnologija a sada svoje izvrsne odnose s bankama može dodatno osnaživati i pružanjem najbolje bankarske tehnologije na tržištu, rekao je Rich Longo, šef EdgeVervovog odjela za globalne strateške saveze.

Partnerska mreža Infosys Finaclea omogućava Compingu korištenje Finacleove metodologije i resursa, nudeći bankama dosljedno visokokvalitetnu tehnološku platformu i iskustvo.

Podsjetimo, Infosys je nedavno otvorio svoj prvi ured i razvojni centar u Karlovcu, a najavljuje i daljnje širenje poslovanja i globalnih IT usluga na istočnu Europu.

15. travanj 2024 11:03