Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

10. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 10. srpnja:

ZAGREB - Raspravom o godišnjem izvještaju o izvršenju državnog proračuna Hrvatske za 2016. godinu i o primjeni fiskalnih pravila za 2016., Hrvatski sabor nastavlja četvrtu sjednicu i ulazi u posljednji tjedan redovnog zasjedanja prije ljetne stanke (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 6).

ZAGREB - Održat će se 11. sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora a neke od tema su "Prijedlog rasporeda sjedenja zastupnika u dvorani za sjednice", "Prijedlog Odluke o priznavanju prava na smještaj zastupnika u stanu za službene potrebe u Zagrebu", "Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli raspoloživog radnog prostora u zgradi Hrvatskog sabora" i "Pokroviteljstvo ‘Svečanosti obilježavanja 335. godišnjice zasjedanja Hrvatskoga sabora u Kominu ispred crkve Sveta Tri Kralja" (14 sati, Ured predsjednika Sabora, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 6).

ZAGREB - Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (10 sati, Starogradska vijećnica, Sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet predstavit će na konferenciji za novinare napredak pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola". Napredak pilot projekta e-Škole, čija ukupna vrijednost iznosi gotovo 307 milijuna kuna, a koji se većim dijelom (85 posto) sufinancira iz strukturnih fondova Europske unije, predstavit će zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta Andrijana Prskalo Maček. Na prezentaciji će sudjelovati i ministrica znanosti i obrazovanja RH Blaženka Divjak (11 sati, CARNet, Josipa Marohnića 5).

ZAGREB - U organizaciji Zelene akcije održat će se panel rasprava na temu "Strategije niskougljičnog razvoja RH do 2030. s pogledom na 2050. godinu". Na panelu će, među ostalima sudjelovati, Luka Tomac (Zelena akcija), Vladimir Jelavić (Ekonerg), Vedran Horvat (Institut za političku ekologiju), Maja Božičević Vrhovčak (DOOR), Bernard Ivčić (Zelena akcija), Iris Beneš (Brodsko ekološko društvo BED) i Denis Frančišković (Eko Pan) (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

16. svibanj 2024 00:46