Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o ukidanju naknada za poslovne prostore u vlasništvu RH zbog potresa...

04. Ožujak 2021.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 4. ožujka:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te za potres, na dnevnom redu je i odluka o oslobođenju od obveze plaćanja zakupnine, najamnine i naknade za korištenje stanova i poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske zbog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Grad Zagreb. Na sjednici Vlade je i odluka o davanju ovlasti Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje da korisnike stambenih jedinica u vlasništvu Republike Hrvatske na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, privremeno oslobodi plaćanja najamnine zbog posljedica potresa nakon 28. prosinca 2020. godine. Na Vladi je i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te prijedlog zakona o promicanju čistih vozila u cestovnom prijevozu (EU).

ZAGREB - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Svjetskog dana debljine bit će predstavljeni rezultati istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) "Europska inicijativa praćenja debljine u djece, Hrvatska 2018./2019. (CroCOSI)" voditeljice istraživanja za RH Sanje Musić Milanović (10 sati, Rockefellerova 12). Na predstavljanju će govoriti i ministri zdravstva Vili Beroš i znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak te predstavnici Europskog ureda WHO-a Kremlin Wickramasinghe i João Breda. Predstavljanje će se održati u Edukacijskom centru HZJZ-a,  a prenosit  će se i  putem videolinka  na  poveznici: https://vimeo.com/event/746590/a99d72777d.

VELIKA GORICA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovat će na objavi kandidature Ive Jelušića za gradonačelnika Velike Gorice (11 sati, ispred Muzeja Turopolja, Trg kralja Tomislava 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare stranaka Zagreb je naš! i Možemo! o sigurnosti života u centru grada, depopulaciji centra  te o potrebi za očuvanjem zelenih površina (10,30 sati, Trg žrtava fašizma). Na konferenciji za medije govorit će zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević, članica kvartovske grupe Zagreb je NAŠ! s područja centra Ana-Marija Huzjan i vijećnik Gradske četvrti Donji grad Robert Faber.

ZAGREB - Briefing za medije Hrvatske udruge banaka (HUB) na kojem će biti predstavljeni novi HUB Pregledi 1/2021., publikacija koja analizira poslovanje banaka u 2020. godini i odgovor na covid-19 krizu te ulogu banaka u gospodarskom oporavku i očekivanjima za 2021. godinu. Analizu će prezentirati direktor HUB-a Zdenko Adrović i  ekonomski analitičar Velimir Šonje, a s obzirom na epidemiološke uvjete, briefing će se održati putem interneta s početkom u 11 sati. 

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o zajedničkoj suradnji Grada Zagreba i Ine na uvođenju vodika u javni gradski prijevoz. Sporazum će potpisati zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba i članovi Uprave Ine Darko Markotić i Niko Dalić. (u 10,00 sati, ZET, na Autobusnom pogonu Podsused, Kovinska 32)

20. travanj 2024 02:04