Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 27. obljetnica Počasno-zaštitne bojne, HCK kreće s isplatom novca za stradale u potresu...

26. Veljača 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Glinafoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 26. veljače:

ZAGREB - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora raspravom o dva zakona iz sektora Ministarstva poljoprivrede kojima se jača službena kontrola u lancu proizvodnje hrane, dok uobičajenog glasovanje petkom neće biti (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Počasno-zaštitne bojne na kojoj će biti dodijeljena odlikovanja, pohvale i nagrade pripadnicima Počasno-zaštitne bojne, održan pregled Taktičko-tehničkog zbora i predstavljene sposobnosti postrojbi. Predstavnici medija u Ured predsjednika trebaju doći do 10,30 sati (11 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH (11 sati, u glavnoj dvorani Kongresnog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4. Predstavnici medija dolazak trebaju potvrditi na e-mail najkasnije do 9 sati, a zbog  sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni  centar doći najkasnije do 10,30 sati. Kako je zbog epidemioloških mjera broj nazočnih ograničen na 25 osoba, u pozivu se podsjeća da HRT i nadalje osigurava signal svima). 

PETRINJA - U povodu isplate novčane pomoći osobama s potresom pogođenog područja Hrvatski Crveni križ (HCK) održat će konferenciju za novinare. HCK navodi da je završio s prikupljanjem i obradom zahtjeva za isplatu novčane pomoći, te kreće s podjelom novčanih sredstava prikupljenih na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom. Na konferenciji za medije bit će predstavljeni svi detalji o isplati jednokratne novčane pomoći (11 sati, Teniski klub Petrinja, šator HCK, Voćarska ulica 20).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u dvama predmetima premijera Andreja Plenkovića, te u predmetu potpredsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera. Na dnevnom redu je i donošenje odluke u predmetu zamjenice guvernera HNB-a Sandre Švaljek. Povjerenstvo će odlučiti i o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu trojice viceguvernera HNB-a Bojana Frasa, Michaela Faulenda i Romana Šubić. Zainteresirani mediji mogu se javiti HTV-u na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi preuzimanja signala (12 sati, Ulica kneza Mislava 11/3).

ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs gostovat će na online dodjeli nagrade Oskar znanja najboljim učenicima koji prvi put u internetskom izdanju organizira Agencija za odgoj i obrazovanje. Riječ je o najvećoj i najznačajnijoj nagradi u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola. Nagrađeni će biti učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenici koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika. Autorica skulpture Oskar znanja je učenica 3. razreda Škole primijenjene umjetnost i dizajna Zagreb Chiara Cetušić. Nagrađenim učenicima i mentorima, skulptura će biti poslana u škole. Na online dodjeli, uz ministra Fuchsa gostovat će i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać. Live prijenos može se pratiti na facebook stranici Oskar znanja https://www.facebook.com/Oskar-znanja-110811724379827 i Youtube kanalu Agencije https://youtu.be/l0eIeaVecos (18 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na temu "11 mjeseci nakon potresa - možemo li sigurno hodati Zagrebom?". Govorit će potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić i zastupnica Lara Kvesić (10,30 sati, ispred knjižare Prosvjeta, Preobraženska ulica).

SPLIT - Predstavljanje kandidature SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Splita Ante Franića uz kojeg će govoriti predsjednik SDP-a Peđa Grbin (11 sati, Peristil).

ZAGREB - Državni zavod za statistiku objavit će prvu procjena bruto domaćeg proizvoda u posljednjem lanjskom tromjesečju i cijeloj 2020. godini (11 sati).

ZAGREB - Potpredsjednik Europske investicijske banke (EIB) Dario Scannapieco održat će digitalnu godišnju konferenciju za medije EIB Grupe na kojoj će predstaviti rezultate EIB-a u Hrvatskoj tijekom 2020. i objaviti planove banke u Hrvatskoj za 2021. godinu, uključujući planove za gospodarski oporavak od pandemije covid‑19, te planove za djelovanje u području klime, ulaganja u energetsku učinkovitost i infrastrukturni razvoj te potporu za MSP-ove i srednje kapitalizirana poduzeća. Iz EIB-a najavljuju da će na konferenciji govoriti i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar financija Zdravko Marić (10 sati, internet).

19. travanj 2024 13:19