Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

17. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 17. siječnja:

ZAGREB - Nakon jednomjesečnog odmora počinje 7. sjednica Hrvatskog sabora na kojoj saborske zastupnike čeka više od 100 točaka dnevnog reda. Nova sjednica uobičajeno će početi Aktualnim prijepodnevom, na kojemu će pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade postaviti 39 zastupnika. Sabor će raspraviti, među ostalim, premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća u prošloj godini (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ured UNICEF-a za Hrvatsku predstavit će na konferenciji za novinare rezultate programa "Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama u komunikaciji", u okviru kojega je provedena sveobuhvatna edukacija stručnjaka koji rade s djecom i osigurana oprema za potpomognutu komunikaciju uz pomoć moderne tehnologije, za devet zdravstvenih ustanova, jedanaest obrazovnih ustanova i ustanova socijalne skrbi te dvanaest udruga. O programu će govoriti Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam u Zagrebu, Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Afshan Khan, regionalna direktorica UNICEF-a za Europu i Središnju Aziju (11 sati, Centar za autizam, Nad Lipom 13/1).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizator je konferencije o jedinstvenom pomorskom sučelju i digitalizaciji u pomorskom prometu. Na konferenciji će biti predstavljene poduzete i planirane aktivnosti na području digitalizacije u pomorskom prometu, a koje će brodarima, špediterima, pomorskim agentima, operaterima na lučkim terminalima i drugima, bitno olakšati poslovanje i otkloniti administrativne prepreke prilikom prijevoza putnika i tereta u hrvatskim lukama (11,30 sati, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) na petom Danu tržišta okupit će relevantne predstavnike poštanskog, željezničkog i tržišta elektroničkih komunikacija. Na skupu će biti predstavljene najbitnije aktivnosti na tržištima koja HAKOM regulira, a bit će riječi i o trendovima i predviđanjima za ta tržišta (10,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Tvrtka DOK-ING predstavit će novi razvojni projekt te tvrtke. Uz predstavnike DOK-ING-a, projekt će predstaviti i partneri sa zagrebačkog FER-a (14,00 sati, DOK-ING na Žitnjaku, Kanalski put 1).

29. travanj 2024 05:14