Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

09. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 22. studenoga:

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održat će konferenciju za novinare u središnjici stranke (12 sati, središnjica SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Novi sindikat, dio globalne mreže udruga i sindikata Clean Clothes Campaign koja se bavi promicanjem radničkih prava u tekstilnoj industriji, uručit će potpise prikupljene u okviru kampanje za minimalne standarde transparentnosti koji se traže od brandova radi lakšeg nadzora poštivanja radničkih prava u proizvodnim i opskrbnim lancima. Kako Armani do sada nije prihvatio tražene standarde, prikupljeno je oko 70 tisuća potpisa iz cijeloga svijeta kojima se od branda traži njihovo prihvaćanje. Armanijeva trgovina u zagrebačkom Arena centru je jedna od nekoliko u svijetu koja je odabrana za javno uručenje prikupljenih potpisa (12 sati, trgovina Armani, prvi kat Arena centar).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda u studenom prošle godine su u odnosu na listopad veće za 5,7 posto, a u usporedbi sa zalihama na kraju studenoga 2016. veće su također za 5,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti, zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju studenoga su u usporedbi sa zalihama na kraju listopada u prerađivačkoj industriji veće za 5,8 posto, a u rudarstvu i vađenju za 5,3 posto. Na godišnjoj razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u studenom lani su prema istom mjesecu 2016. u prerađivačkoj industriji veće za 5,6 posto, a u rudarstvu i vađenju za 8,8 posto.

ZAGREB - Krajem studenog prošle godine ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama, osim u Šibensko-kninskoj i Osječko-baranjskoj, bio manji u odnosu na isto razdoblje godine prije, a najzaduženiji su bili blokirani poslovni subjekti s područja Grada Zagreba, pokazuju podaci Financijske agencije. Na subjekte sa zagrebačkog područja odnosilo se 37,8 posto prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje, to jest 5,4 milijarde kuna, što je i očekivano s obzirom da je na području županije Grad Zagreb sjedište najvećeg broja poslovnih subjekata, navodi se u Fininom izvješću.

29. travanj 2024 04:08