Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

29. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za petak, 29. prosinca:

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavit će na konferenciji za novinare e-Putovnicu, novu uslugu Ministarstva unutarnjih poslova u sustavu e-Građani (11 sati, sjedište MUP-a, Ulica grada Vukovara 33, ulaz Vukovarska. Predstavnici medija trebaju doći do 10,25 sati).

SLAVONSKI BROD - U Slavonskom Brodu održat će se konferencija za novinare na kojoj će župan Danijel Marušić i ravnatelji Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" i Opće bolnice Nova Gradiška otkriti koje nove mjere i radnje Brodsko-posavska županija planira i poduzima i koje su novosti s područja razvoja zdravstva. Ističu kako je razvoj zdravstvenih ustanova ali i unaprjeđenje cjelokupnog sustava zdravstvene zaštite na području te županije jedan od najvećih prioriteta u njihovim razvojnim planovima za buduće razdoblje (11 sati, Velika vijećnica županijske uprave, P.Krešimira IV, br.1).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Predstavnici Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Radio Taxija, Eko taxija i Udruženja taksi obrtnika predat će u sjedištu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Nakon toga predviđene su izjave (10,30 sati, Prisavlje 14).

ZAGREB - Ukupan promet hrvatske industrije u listopadu ove godine na mjesečnoj je razini porastao za 3,7 posto, a na godišnjoj za 7,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Rast prometa industrije na godišnjoj razini zahvaljuje se rastu prometa na stranim tržištima za 10,5 posto te na domaćem tržištu, za 5,9 posto. Kumulativni podaci za prvih deset mjeseci ove godine, izračunati iz kalendarski prilagođenih indeksa, pokazuju da je promet industrije u tom razdoblju bio za 6,9 posto veći nego u istom razdoblju lani.

30. travanj 2024 22:05