Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

28. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 28. prosinca:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Na dnevnom redu Sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bit će donošenje odluke u predmetu Borisa Miletića, zastupnika u Hrvatskom saboru i pulskog gradonačelnika, Stjepana Kostelca, gradonačelnika Otočca, saborskog zastupnika Ivice Mišića, saborske zastupnice Sandre Perković, općinskog načelnika Podravske Sesvete Krunoslava Bratanovića. Među ostalim, raspravljat će se o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Mirka Korotaja, općinskog načelnika Općine Cestica, skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića saborskog zastupnika Milorada Pupovca, sutkinje Ingrid Antičević Marinović (10 sati, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I).

RIJEKA - SDP Rijeke i Primorsko-goranske županije priredit će druženje pred Novu godinu na kojem će se nazočnima, kako je najavljeno, obratiti predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije Zlatko Komadina i predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a Vojko Obernsel (18 sati, dvorana hotela "Neboder", Strrossmayerova 1).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak potpisat će sporazum za provedbu financijskog instrumenta ESIF krediti za energetsku učinkovitost za javne zgrade. Prema sporazumu, HBOR će plasirati 190 milijuna kuna sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova s ciljem postizanja energetskih ušteda u zgradama javnog sektora i smanjenja potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto. Sporazum će potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko. Bit će održana i prezentacija financijskog instrumenta, nakon čega su predviđene izjave (14,00 sati, sjedište Ministarstva, Miramarska 22).

30. travanj 2024 11:55