Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

25. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. rujna:

PAZIN - Predsjednica Republike Kolinda Grabar - Kitarović položit će vijenac ispred središnjeg spomenika u parku Narodnog ustanka u Pazinu (10 sati), a zatim će u 10,30 sati biti na otvaranju izložbe "70 godina: Pariški mirovni ugovori  - 70 anni Trattati di Parigi 1947.", u Spomen domu. Nakon toga predsjednica će biti na svečanoj sjednici u povodu Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške konvencije (11 sati, Spomen dom). Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike.

PAZIN - U svojstvu izaslanika predsjednika Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije u povodu obilježavanja Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške mirovne konferencije (11 sati, Spomen dom, Šetalište Pazinske gimnazije 1) . Prije svečane sjednice, Butković će biti dijelom državnog izaslanstva, koje će na središnjem spomeniku u parku Narodnog ustanka u 10 sati položiti vijenac, a zatim sudjelovati na otvorenju izložbe "70 godina: Pariški mirovni ugovori 1947./70 anni: Trattati di Parigi 1947", koja će se održati u 10,30 sati, u holu Spomen doma.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će novouređene laboratorijske prostore Zavoda za sudsko i upravno veterinarstvo zagrebačkog Veterinarskog fakulteta koji će biti važna karika u utvrđivanju identiteta životinja, njihovih proizvoda i tragova na molekularnoj razini (11 sati, Veterinarski fakultet, Heinzelova 55). Medijima je omogućeno snimanje otvorenja laboratorija, a izjave su predviđene oko 11,30 sati.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić održat će uvodni govor na konferenciji Programa za civilno društvo u Republici Hrvatskoj (10,30 sati, muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) održat će se u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava. Na dnevnom redu je pet točaka - povećanje cijene električne energije, nacrt prijedloga zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske, inicijativa o objedinjavanju inspekcijskih službi, minimalna plaća u Republici Hrvatskoj i poteškoće u primjeni Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata (13 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su moguće izjave za medije.

ZAGREB - Sandra Švaljek i Darinko Kosor u ime Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a održat će konferenciju za novinare na temu: "Prijedlog zaključka o izmjenama Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice" (11 sati, ispred Sportsko-rekreacijskog centra Svetice, ispred bivšeg restorana Domagoj).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana ljekarnika, u Zagrebu će se održati drugi po redu Forum izvrsnosti u ljekarničkoj skrbi. Organizira ga Hrvatsko farmaceutsko društvo radi promicanja izvrsnosti i doprinosa ljekarničke struke zdravlju stanovništva (od 10 do 15 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

Najava - gospodarstvo:

TRILJ/VRLIKA - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore. Prije potpisivanja ugovora položit će vijenac pred kipom sv. Mihovila u čast stradalih za Domovinu te će u pratnji gradonačelnika grada Trilja Ivana Šipića, obići gospodarsku zonu Čaporice te tvrtku Conex. Nakon obilaska sudjelovat će na svečanoj sjednici gradskog vijeća grada Trilja u prostorijama Gradske kino dvorane te uručiti gradonačelniku grada Trilja Ivanu Šipiću ugovor o financiranju za projekt poslovno uslužnog centar 3LJ. U gradskoj vijećnici Vrlike, s početkom u 15,00 sati održat će se sastanak na kojem će Dalić zajedno s gradonačelnikom grada Vrlike Jurom Plazonićem potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore. Mediji su pozvani na potpisivanje Ugovora. Nakon završetka potpisivanja predviđena je izjava za medije.

OPATIJA - Međunarodna konferencija SmartCard2017 o karticama i plaćanjima u financijskim, trgovačkim i drugim djelatnostima, koja se održava već 18. godinu uz pomoć proizvođača (kartica, programa i opreme za izdavanje i prihvaćanje kartica), prati razvoj aplikacija u bankama i kartičnim kućama, ali i izvan bankarskog sustava (trgovina, promet, zdravstvo, uprava, …). (u 9,00 sati u Grand Hotelu Adriatic, Ulica Maršala Tita 200)

ZAGREB - Hotelsku industriju očekuju brojni izazovi, među kojima je i optimiziranje poslovanja hotelskih odjela te pobuđivanje pozitivnih emocija kod gostiju, u čemu važnu ulogu ima srednji menadžment koji provodi hotelske operacije, poručuje organizatorica prve europske konferencije o hotelskim operacijama Marina Franolić. Ta će se konferencija, pod nazivom Festival HOW (Hotel Operations Weekend) održati 28. i 29. rujna u Petrčanima kod Zadra sa više od 450 domaćih i stranih sudionika, većinom direktora hotela, voditelja operacija i hotelskih odjela, koji će kroz razgovore, panele i radionice razmotriti globalne trendove u hotelskim operacijama, uključujući razne koncepte izazivanja pozitivnih emocija kod gostiju, modele optimizacije poslovanja, unapređenja komunikacije i prodaje i druge.

19. svibanj 2024 23:06