Aktualno
StoryEditor

Kuda na skijanje ove sezone - na Jahorinu u susjednu BiH

09. Prosinac 2018.

Od 13. do 16. prosinca na Jahorini se održava JahorinSki Retro opening, službeno otvorenje turističke sezone na toj olimpijskoj planini.

Kako je partner eventa turistička agencija Arriva travel iz Hrvatske, konferencija u povodu otvorenja održana je u Zagrebu, a govorili su voditeljica sektora korporativnih poslova Arrive Marina Pandurević, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, Dražen Žerić Žera, frontman grupe Crvena Jabuka koja će na Jahorini održati koncert, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić i direktorica turističke agencije Arriva travel Tamara Černeka.

>>>Gotovo polovica Hrvata planira zimovanje u inozemstvu

Direktor Olimpijskog centra Jahorina naveo je da se Jahorina može pohvaliti dobro uređenim stazama, izgrađenim sistemom za umjetno osnježivanje tvrtke Technoalpin i da je ponovno prva u regiji pustila skijalište u rad, 29. studenog 2018. godine.

Već prvog radnog vikenda preko 2.000 skijaša iskušalo je staze napravljene od kombinacije prirodnog i umjetnog snijega.

>>>Uniline postao nositelj SKIFUN franšize za Hrvatsku

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić zadovoljan je što se event događa u suranji s partnerima iz Hrvatske jer su po statističkim pokazateljima za planinu Jahorinu na drugom mjestu turisti iz Hrvatske.

- Ideja o aranžmanu JahorinSKI retro opening nastala je tijekom našeg zajedničkog susreta na turističkom sajmu u Beogradu i vrlo brzo krenuli smo s realizacijom. Cijena paketa iznosi 990 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi, a uključuje tri polupansiona, trodnevni ski pass, Retro olimpijadu i posjet Sarajevu za grupe koje dolaze autobusom. Bilježimo veliki interes, a najviše upita dobivamo za individualne aranžmane. Vjerujemo da će hrvatsko tržište prepoznati atraktivnost ski openinga na Jahorini koji će nas vratiti u zlatne 80-te, kazala je Tamara Černeka, direktorica turističke agencije Arriva travel.

15. svibanj 2024 03:35