Aktualno
StoryEditor

Mrak Taritaš ustvrdila da se Plenković skriva iza suknje bivše ministrice

14. Svibanj 2018.

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je, nakon neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić, ustvrdila da se premijer Andrej Plenković "cijelo vrijeme skriva iza ženske suknje", a smatra i da su se premijer i potpredsjednica, umjesto obračuna, priklonili ortačkom odnosno crony kapitalizmu.

>>>Grabar Kitarović: Ostavka Martine Dalić razborit politički čin, ključno je postići nagodbu

"Da se našalim, mislila sam da će na konferenciji za novinare i predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, dati ostavku. Naš premijer cijelo vrijeme se skriva iza ženske suknje. Što će sada činiti kada te suknje više nema, vidjet ćemo, ali bilo bi najpristojnije prema svim građanima ove zemlje da kaže da on toliki teret više ne može nositi, da mu je previše i da ode put Bruxellesa ili gdje je već namjerio ići. On je svoju sudbinu cijelo vrijeme vezao uz potpredsjednicu Dalić i zapravo se skrivao iza nje, a sada je pitanje što će sada činiti", komentirala je Mrak Taritaš.

"Premijer i potpredsjednica Vlade imali su priliku obračunati se s ortačkim ili crony kapitalizmom. Oni ne samo da to nisu učinili nego su po tom modelu krenuli dalje, odlučili pogodovati određenoj skupini ljudi, a iz objavljenih e-mailova čitam bahatost i ismijavanje građana Hrvatske", ocjenjuje čelnica GLAS-a.

>>>I Todorić poziva predsjednika Vlade na ostavku, nazvao ga Plijenkovićem

"Unatoč ostavci priča se nastavlja. Ostavka potpredsjednice ništa ne znači jer je premijer sve znao i davao joj podršku za sve što je radila, znao je kamo to ide. Mogao je preuzeti odgovornost za to i reći da je sve znao, a ne pustiti potpredsjednicu Dalić. Ili ima običaj skrivati se iza žena?", zapital je Mrak Taritaš.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem danas podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini zbog "afere hotmail" tj. izlaska u javnost njezine elektroničke prepiske s grupom koja je radila na lex Agrokor u kojoj su bili i oni, koji su kasnije postali savjetnici izvanredne uprave Agrokora.

03. prosinac 2022 19:24