Aktualno
StoryEditor

Predstavljen ZPIS - IT sustav za zatvorsku administraciju vrijedan pola milijuna eura

21. Kolovoz 2018.

Projekt Razvoj jedinstvenog IT sustava za zatvorsku administraciju (ZPIS) vrijedan 511,500.00 eura, predstavljen je danas na svečanosti održanoj u tvrtki IN2.

>>>IN2: Zapošljavamo uvijek i bez otvorenog natječaja

Projekt je trajao od veljače 2017. godine do kolovoza 2018. godine, a financiran je u sklopu IPA 2012 programa Europske unije za Hrvatsku. Opći cilj ovog projekta je povećanje profesionalnih i upravljačkih vještina službenika u zatvorskom i probacijskom sustavu i pružanje podrške u implementaciji Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Svrha ovog projekta je poboljšanje učinkovitosti cjelokupnog zatvorskog i probacijskog sustava implementiranjem informacijskog sustava koji će služiti kao podrška poslovnim procesima Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, svim kaznenim tijelima, Sektora za probaciju i Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima.

[caption id="attachment_356917" align="aligncenter" width="750"] Juro Martinović, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa[/caption]

Novi jedinstveni IT sustav unaprijedit će poslovne procese, poboljšati protok poslovnih informacija između Središnjeg ureda, zatvora i kaznionica, probacijskih ureda i povezanih tijela državne uprave – MUP-a, HZZO-a, DORH-a i kaznene i prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa i sudova te omogućiti jeftinije i racionalnije poslovanje. Rezultat projekta nisu samo informatizacija poslovnih procesa i reforma poslovanja zatvorskog i probacijskog sustava, nego i pretpostavka za potpunu digitalnu transformaciju poslovanja.

>>>IN2 grupa uvodi IT sustav u veliku privatnu bolnicu u bogatom Abu Dhabiju

[caption id="attachment_356919" align="aligncenter" width="750"] Katarina Šiber Makar, predsjednica uprave IN2[/caption]

To uključuje razmjenu informacija u digitalnom obliku i razmjenu elektronički odobrenih i potpisanih dokumenata s tijelima unutar sustava te s povezanim tijelima državne uprave i sudovima. Jedan od rezultata projekta su i poboljšane mogućnosti poslovnog odlučivanja i izvješćivanja prema Ministarstvu pravosuđa, Vladi, Saboru i EU. U informatičkom smislu ovo je najveća reforma poslovanja zatvorskog sustava u posljednjih 10 godina.

29. travanj 2024 11:08