Poslovna scena
StoryEditor

Allianz predstavio osiguranje kućnih ljubimaca

04. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Na Svjetski dan zaštite životinja Allianz je predstavio svoj novi proizvod Allianz Šapa, osiguranje kućnih ljubimaca. Iako ovakva vrsta osiguranja nije neka novost na svjetskom tržištu, troškovi liječenja i problemi s kojima se vlasnici kućnih ljubimaca susreću su sve češći, a u Hrvatskoj je još uvijek nedovoljno informiranosti po tom pitanju

 Primjerice, u Švedskoj je svaki drugi kućni ljubimac osiguran.

- U 15 godina rada pokrili smo životna osiguranja te osiguranja imovine i motornih vozila pa je došlo vrijeme i za nove inovativne usluge, izjavio je član Uprave Allianza, Slaven Dobrić. Kako je u Hrvatskoj preko 30 tisuća pasa čipirano, iz ove osiguravajuće kuće su uvidjeli nove mogućnosti za osiguranje. - U suradnji sa stručnjacima razvili smo policu osiguranja kojom se može osigurati niz veterinarskih troškova, od liječenja i hospitalizacije do hitnih intervencija izvan Hrvatske, rekla je direktorica Sektora za neživotna osiguranja, Vesna Sanjković.

U razvoju ove ponude sudjelovali su brojni stručnjaci među kojima je i dekan Veterinarskog fakulteta u zagrebu, Tomislav Dobranić koji očekuje veći broj osiguranja pasa nego li mačaka jer su mačke izložene manjim rizicima.

Ova polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu psi i mačke od dva mjeseca starosti bez obzira na to imaju li ili ne rodovnik.

- Paketi osiguranja se kreću od mjesečne premije za pse za 45 kuna pa sve do 150 kuna, a za mačke od 30 do 60 kuna mjesečno, objasnila je voditeljica projekta Allianz Šapa, Marina Pupić- Bakrač.Uz zdravstveno i putno osiguranje, policom se mogu osigurati i troškovi oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, troškovi hotelskog smještaja, izdavanja uništenih isprava o životinji, eutanazije te pomoćna naknada kod uginuća ljubimca.

Povodom nove usluge, Allianz će donirati i 300 kilograma hrane skloništima za nezbrinute životinje Šapica u Zaprešiću, Noina arka, Dumovec u Zagrebu te Udruzi za zaštitu životinja iz Zadra.

16. svibanj 2024 01:57