Poslovna scena
StoryEditor

Atlantic Grupa postala 100-postotni vlasnik Bamapharma

16. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Atlantic Grupa preuzela je preostalih 25 posto osnivačkih prava u Zdravstvenoj ustanovi Bamapharm za ljekarničku djelatnost, čiji je većinski udio od 75 posto stekla krajem 2007. godine.

Ljekarne iz ove ustanove nastavljaju poslovati u skladu sa strategijom razvoja ljekarni i specijaliziranih prodavaonica pod brendom Farmacia. Vodeći hrvatski privatni ljekarnički lanac Farmacia osnovan je početkom 2008. i danas broji ukupno 57 ljekarni i specijaliziranih prodavaonica, a u ukupnom prihodu Atlantic Grupe je u 2011. sudjelovao sa 5,8 posto.

Na rast prodaje ljekarničkog lanca u 2011. utjecalo je između ostalog otvaranje dviju ljekarni i dviju specijaliziranih prodavaonica te konsolidacija pet ljekarni akviriranog ljekarničkog lanca Dvoržak. U strategiji razvoja ljekarničkog poslovanja Atlantic Grupa se odredila prema širenju prisutnosti na ljekarničkom tržištu akvizicijama novih ljekarni ili zdravstvenih ustanova te otvaranjem novih ljekarni ili specijaliziranih prodavaonica u okvirima referentne zakonske regulative, stoji u obavijesti ZSE-u.

28. travanj 2024 06:50