Poslovna scena
StoryEditor

CC Real - Usmjeren na kvalitetu i inovacije

04. Listopad 2015.
Piše:
lider.media

Domaća tvrtka CC Real upravlja tržišnim nekretninama na međunarodnoj razini. Pet njezinih šoping-centara nalazi se u Zagrebu (dva), Splitu, Beču i Grazu i prostiru se na više od 250.000 metara četvornih neto površine

Tvrtka CC Real, koja ima 33 zaposlenika, pruža usluge upravljanja komercijalnim nekretninama na međunarodnoj razini, stavljajući naglasak na kvalitetu i inovacije. Primarno je fokusirana na upravljanje šoping-centrima putem projektnog menadžmenta, projektiranje i gradnju, preuređenje i najam, a trenutačno upravlja s tri City Center one šoping-centra u Zagrebu i Splitu te s dva šoping-centra u Austriji: Centerom West u Grazu i Millennium Cityjem u Beču te poslovnim tornjem u glavnom austrijskom gradu – Millennium Towerom. Upravljanjem bečkim Cityjem i Towerom CC Real si je otvorio suradnju s investitorom Morgan Stanley Real Estate Investingom. Tih pet šoping-centara prostire se na više od 250.000 metara četvornih neto površine, a uredski prostori u Millennium Toweru zauzimaju dodatnih 43.600 metara četvornih. Prošle, 2014., kroz tih pet šoping-odredišta prošlo je više od 35 milijuna posjetitelja, a ostvareni promet u trgovinama penje se na oko 700 milijuna eura. Vrtoglave brojke tek su početak, jer ta domaća tvrtka svoje znanje, iskustvo i rezultate imat će priliku pokazati i na drugim projektima, a uz Hrvatsku i Austriju planira širenje i na mađarsko tržište.

Uspješni pothvati u dvije države

Nakon devet godina rada i na desetke milijuna posjetitelja, prvi pravi ‘shopping mall’ u Hrvatskoj, City Center one West, obnavlja i uljepšava svoj interijer i eksterijer. Tako je obnovljeno veliko parkiralište ispred centra, pozicioniran je i uređen novi ‘food court’, brojne trgovine promijenile su svoju lokaciju unutar centra kako bi se grupirale one srodnog asortimana, mnoge od njih povećale su prodajni prostor i preuredile ga, a u Centar su stigli i novi brendovi kao što su McDonald’s, Bio&Bio, Fashion&Friends, Lenovo i drugi. Uskoro počinju i dodatni radovi na modernom izgledu interijera centra. Millennium City i Millennium Tower sagrađeni su 1999., a trenutačno su, pod upravljanjem CC Reala, u fazi renoviranja interijera šoping-centra i poslovnih ureda drugoga najvišeg tornja u Beču. Te promjene uključuju i repozicioniranje na tržištu i redizajn vizualnog identiteta prema prometu jednog od najuspješnijeg centra i najbolje lociranoga poslovnog tornja u Beču. S obzirom da su istraživanja pokazala kako su suvremenim kupcima, uz izvrsnu ponudu dućana, iznimno važne usluge koje centar nudi, higijena prostora, dodatni sadržaji te primamljiva i raznovrsna gastroponuda, sva tri City Centera one od ovoga su ljeta proširili tu ponudu s čak 21. novim restoranom. U Hrvata najomiljeniji lanac brze hrane McDonald‘s, popularni KFC, meksička i orijentalna kuhinja, zdrave salate i ukusne tjestenine, juhe te bogat izbor svježe pripremljenih jela domaće kuhinje čine nove food courtove City Centera one East, West i Split.

Novi izazovi i zeleni uspjesi

Zbog kompetencije i ostvarenih rezultata u Hrvatskoj, djelatnici CC Reala dobili su priliku svoje znanje i iskustvo primijeniti i na drugačijem, austrijskom tržištu. U tome kako dograditi i preurediti ‘mall‘, dovesti nove brendove, osnažiti timove i  marketinški repozicionirati šoping centre i sve to uz nastavak uspješnog poslovanja na zahtjevnom tržištu, već više od godinu dana svojim kolegama u dva centra u Austriji pomaže tim ljudi iz Hrvatske. Istodobno, i posao u Hrvatskoj se intenzivira. Primjerice, jedan od ovogodišnjih novih projekata u Hrvatskoj vezan je uz marketing i prodajnu podršku Cineplexx kinima. Kako bi se veliki potencijal tog multiplexa u City Centeru one East i Split što kvalitetnije iskoristio, CC Real je početkom godine preuzeo marketing kina za spomenute dvije lokacije. Rezultati su vidljivi već u prvih osam mjeseci: u usporedbi s 2014., posjećenost Cineplexx kina u splitskom City Centeru one porasla je za 34,6%, a za 38,2% u City Centeru one East.  Ova godina obilježena je i ‘zelenim‘ projektima: City Center one prvi je šoping centar u Hrvatskoj koji svojim posjetiteljima omogućuje da napune svoje električne automobile, i to potpuno besplatno. Ova usluga je dostupna u sva tri centra. Uz e-punionice, City Center one West osigurao je i dvije punionice za električne bicikle dok je City Center one Split ispred glavnog ulaza postavio pametnu klupu domaćeg inovatora koja se napaja putem solarne ploče što omogućuje ne samo da klupa bude u potpunosti energetski neovisna, već i da stvara višak električne energije koji se može iskoristiti u razne praktične svrhe, npr. za punjenje mobitela ili tableta.

Moderna tržnica

City plac, tržnica s probranim kvalitetnim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvođača iz cijele Hrvatske prostite se na gotovo 500 metara četvornih, otvorena je svaki dan do 21 sat, a nalazi se u City Centeru one West na zagrebačkom Jankomiru. Riječ je o konceptu koji je jedinstven za Hrvatsku i ovaj dio Europe, a osmišljen je po uzoru na trgovine i tržnice zdrave hrane u Francuskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. Posebna pažnja posvećena je uređenju interijera koji također podsjeća na moderne zapadnoeuropske tržnice, s naglaskom na svijetao, prozračan prostor i prirodne materijale. Između ostalih, ponudu City placa čine EKO Sever, OPG Filipović, Sirana Gligora, Križevačka mljekara, Bakino domaće, OPG Kovačić, Faltis jabuka, Vallis Aurea delikatese, vinarija Bartolović, mesnice Kudelić i drugi.

Planovi za budućnostCC Real širi se u Mađarsku

Što se tiče domaćih zadataka, CC Real do kraja ove godine završava punjenje preostalih kapaciteta City Centera one Zagreb East i Split te dovodi pojačanja i radi na razvoju tima, prije svega u odjelu financija i kontrolinga. Sljedeću godinu obilježit će daljnje međunarodno širenje tvrtke CC Real, i to na Mađarsku. Nakon uspješne akvizicije Millennium Towera i Millennium Cityja u Beču, CC Real nastavlja suradnju s Morgan Stanley Real Estate Investingom te je, uz još jednog partnera, mađarsku tvrtku Wing, preuzeo vrhunske prodajne i uredske nekretnine u Budimpešti. Taj portfolio sastoji se od MOM Parka: 50.000 metara četvornih šoping-centra i uredskih prostora u centru Budimpešte, zgrade s uredima West End Business Center te uredske zgrade EMKE s 13.700 metara četvornih poslovnih prostora.

Godina 2015. u pet izdvojenih projekata

1. Obnova u Zagrebu i BečuNe samo da se obnavlja i uljepšava prvi pravi ‘shopping mall‘ u Hrvatskoj – City Center one West, nego se uređuje interijer shopping centra i poslovnih ureda u Millennium Cityju i Millennium Toweru u Beču

2. Tim za nove uspjeheKako bi se veliki potencijal multiplexa Cineplexx u City Centeru one East i Split što kvalitetnije iskoristio, CC Real je početkom godine preuzeo marketing kina za spomenute dvije lokacije. CC Real također radi na razvoju tima i dovodi pojačanja, prije svega  u odjelu financija i kontrolinga.

3.‘Food courtovi‘Sva tri City Centera one svoju su ponudu proširila za ukupno 21 novi restoran. McDonald‘s, KFC, meksička i orijentalna kuhinja, zdrave salate i ukusne tjestenine, juhe te bogat izbor svježe pripremljenih jela domaće kuhinje čekaju sve posjetitelje.

4. Održivi razvojCity Center one prvi je šopping centar u Hrvatskoj koji svojim posjetiteljima omogućuje da napune svoje električne automobile. Osim e-punionica u sva tri centra, City Center one West osigurao je i dvije punionice za električne bicikle dok je City Center one Split ispred glavnog ulaza postavio pametnu klupu.

5. Mali proizvođači u velikom projektuCity plac, jedinstvena tržnica s probranim, kvalitetnim proizvodima OPG-a i proizvođača iz cijele Hrvatske, otvoren je svaki dan do 21 sat, a nalazi se u City Centeru one West.

Dodatni projekti

Zbog svoje kompleksnosti i očekivanja tržišta, dodatni projekti zahtijevaju i dodatne stručnjake te se u CC Realu radi na razvoju postojećeg kadra i proširenju tima novim stručnjacima doraslima domaćim i međunarodnim poslovnim izazovima

Sjedište

CC Real d.o.o.k.d.Jankomir 33, Zagrebtelefon/phone: +385 1 549 40 54e-adresa/e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

UPRAVA

Sven Vorih, CEO Fabian Kaufmann, CEO Davorin Profeta, Executive Director CentermanagementNeda Buljević, Executive Director Finance and ControllingVlatka Svedružić, Executive Director Marketing & PRDubravko Ozimec, Head of Legal Affairs and HR departmentKrunoslav Dominiković, Leasing ManagerMarija Gamulin, PR Manager

29. travanj 2024 15:51