Poslovna scena
StoryEditor

Genera započela registraciju svojih lijekova u EU

21. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

U ponedjeljak je za nas u Generi povijesni dan jer ćemo u Londonu predati prvi fajl za registraciju šest peradarskih cjepiva, izjavio je za Lider Marko Smetiško, predsjednik Uprave tvrtke Genera.

Istakao je kako je u narednih godinu dana plan pojačanom dinamikom nastaviti s registracijskim aktivnostima u Europskoj uniji, te svaka tri do četiri mjeseca predati barem jedan novi dosje u postupak ocjenjivanja. Tako će u godinu dana u postupak biti predano još pet fajlova iz segmenta peradarskih cjepiva.

-  Bez te registracije ne bismo mogli prodavati cjepiva u Europskoj uniji, a Engleska je referentna zemlja za registraciju prodaje tih cjepiva u 13 zemalja EU, u koje ih namjeravamo izvoziti. U izradu tih fajlova, odnosno dokumentacije uložili smo značajna sredstva, a na svemu tome radila je domaća pamet preko dvije godine - kazao je Smetiško.

 Nakon završetka evaluacije dokumentacije, očekuje se ishođenje odobrenja za stavljanje lijekova u promet što će Generi omogućiti prodaju proizvoda i na najstrože reguliranim tržištima. Sve ovo rezultat je dugogodišnjih ulaganja u proširenje proizvodnog portfelja Genere kroz izradu analitičkih izvještaja, laboratorijskih i terenskih studija kako bi se dokazali najviši standardi kvalitete, neškodljivosti i učinkovitosti proizvoda koje propisuju i najzahtjevnija izvozna tržišta, ističu u tvrtki.

29. travanj 2024 06:06