Poslovna scena
StoryEditor

HPB zadržava lanjsku dobit

17. Travanj 2013.

Hrvatska poštanska banka (HPB) u prošloj je godini ostvarila neto dobit u iznosu od 94,06 milijuna kuna, a glavnoj skupštini te banke je predloženo da se većina te dobiti, ili iznos od 89,3 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit, a 4,7 milijuna u zakonske rezerve, objavio je HPB koji je danas na Zagrebačkoj burzi objavio poziv i dnevni red skupštine koja će se održati 27. svibnja.

Najveći dio dobiti, u iznosu od 89,3 milijuna kuna, rasporedit će se u zadržanu dobit, čime Banka i nadalje odgovarajuće podiže visinu svog jamstvenog kapitala kako bi osigurala dugoročno stabilno i sigurno poslovanje, navodi se u obrazloženju predložene odluke o raspodjeli dobiti.

Skupštini je predložena i odluka o utvrđivanju visine naknade za rad članovima Nadzornog odbora Banke, a naknada bi mjesečno za ovu godinu iznosila 2.000 kuna neto.

Naime, kako se podjeća, Vlada je početkom travnja 2009. donijela odluku prema kojoj se članovima nadzornih odbora trgovačkih društva u kojima država ima većinski paket dionica, a što je slučaj i u HPB-u, ne može odrediti naknada veća od 2.000 kuna neto mjesečno. Predloženom odlukom naknada članovima Nadzornog odbora za poslovnu 2013. godinu usklađena je s važećom odlukom većinskog vlasnika Banke, obrazlažu iz HPB-a.

Dioničarima HPB-a za skupštinu je predloženo i da za revizora HPB-a za ovu godinu izaberu revizorsku tvrtku Deloitte.

29. travanj 2024 14:24