Poslovna scena
StoryEditor

Intel Corporation s dobiti od 1,9 milijardi dolara u prvom tromjesečju

16. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Intel Corporation izvijestio je o prihodu u prvom tromjesečju u iznosu od 12,8 milijardi USD, dobiti prije oporezivanja u iznosu od 2,5 milijardi USD, neto dobiti u iznosu od 1,9 milijardi USD te dobiti po dionici u iznosu od 0,38 USD.

Tvrtka je generirala otprilike 3,5 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatila dividendu u iznosu od 1,1 milijardu USD te upotrijebila 545 milijuna USD za otkup 22 milijuna dionica.

 - U prvom tromjesečju zabilježili smo solidan rast na području podatkovnih centara, što je znak poboljšanja na tržištu računala. Isporučili smo 5 milijuna procesora za tablet-računala, napredujući velikim koracima prema cilju od 40 milijuna tablet-računala za 2014.- izjavio je Intelov generalni direktor Brian Krzanich.

 - Uz to smo opet pokazali svoju usmjerenost na rast tvrtke zahvaljujući strateškoj tehnološkoj i poslovnoj suradnji s tvrtkom Cloudera. Predstavili smo drugu generaciju LTE platforme uz CAT6 i ostale napredne značajke te smo isporučili svoje prve proizvode iz linije Quark za internet stvari - rekao je Krzanich.

16. svibanj 2024 09:33