Poslovna scena
StoryEditor

Izdvojena Mercator Tehnika, u planu širenje ponude

26. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Službeno je registrirana tvrtka Mercator Centar Tehnike d.o.o. sa sjedištem u Velikoj Gorici koja će od sada poslovati samostalno. Naime, kako je i najavljeno iz Mercatora-H, riječ je o zasebnoj kompaniji s vlastitim resursima i stručnjacima.

Mercator Tehnika nudi proizvode široke potrošnje svjetski poznatih proizvođača; od malih aparata za domaćinstvo, bijele tehnike do zabavne elektronike, foto i kompjuterske opreme. Društvo u Hrvatskoj trenutno ima 12 trgovina, a do kraja godine planirano je otvorenje nekoliko velikih prodajnih jedinica u okviru postojećih Getro centara.

- Osim povećanja broja prodajnih lokacija, Mercator Tehnika u svojoj strategiji nastupa kao samostalno društvo širi i svoj asortiman koji će prvenstveno biti usmjeren na opremu za gradnju i uređenje doma i okoliša po pristupačnim cijenama. Izdvajanje poslovanja M Tehnike na pojedinim, većim tržištima Mercator Grupe omogućit će snažniji, zajednički nastup na europskom tržištu te otvoriti mogućnosti postizanja novih sinergijskih učinaka u nabavi i logistici - priopćili su iz Mercatora.

Podsjetimo, slovenski je Mercator nedavno dokapitalizirao kćerinsko društvo M Tehnika, čija je glavna djelatnost prodaja tehničkih proizvoda, s ukupno 14 milijuna eura. Tada je kao jedan od povoda bilo najavljeno otvorenje kćerinskog poduzeća u Hrvatskoj koje će M Tehnika morati dokapitalizirati vlastitim kapitalom.

29. travanj 2024 18:39