Poslovna scena
StoryEditor

Jamnici porasla neto dobit

26. Srpanj 2012.

Proizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića, tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor, u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 38,8 milijuna kuna neto dobiti, što je rast u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 0,3 posto, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke iznosili su 566 milijuna kuna, i veći su za 5 posto nego u istom razdoblju prošle godine. Pritom su prihodi od prodaje povećani za 5,3 posto, na 548 milijuna kuna. U poslovnom se izvješću navodi kako su prihodi u izvozu rasli 8 posto, a na domaćem tržištu za 5 posto. Jamnica je u prvom polugodištu prema istom lanjskom razdoblju povećala ukupne rashode za 5 posto, na 516,3 milijuna kuna i to najvećim dijelom zbog rasta cijena sirovina, repromaterijala i energije.

Iz Jamnice u objašnjenjima poslovnih rezultata navode da je tvrtka i u 2012. nastavila s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih. Također napominju kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza.

15. svibanj 2024 02:38