Poslovna scena
StoryEditor

Končar predstavlja svoje vjetroagregate na sajmu u Beču

04. Veljača 2013.

Grupa Končar na najznačajnijem sajmu i konferenciji o vjetroenergiji u Europi EWEA 2013, koji se održava od 4. do 7. veljače u Beču, predstavlja cjelovito rješenje za vjetroagregate s naglaskom na Vjetroelektranu Pometeno brdo, izvjestili su iz Končara.

Končareva vjetroelektrana na Pometenom brdu kraj Splita sastoji se od 15 vjetroagregata snage 1 megavata (MW) te jednog agregata snage 2,5 MW.

U izgradnji je sudjelovalo 14 društava Grupe Končar i 15 tvrtki kooperanata iz Hrvatske, a udio domaćih komponenti u proizvodnji veći je od 80 posto.

Rješenja koja se predstavljaju na sajmu "EWEA 2013" rezultat su razvoja i znanja stručnjaka Grupe Končar te su proizvod koji otvaraju velike izvozne mogućnosti uz unapređenje hrvatske konkurentnosti i otvaranja novih radnih mjesta, napominju iz Končara.

Osim izložbenog dijela EWEA sadrži i konferencijski dio u sklopu kojeg će sutra, 5. veljače, Končarevi stručnjaci prezentirati i rad ‘Upravljanje vjetroagregatom pri vrlo jakom vjetru‘.

Bit će to i prilika za susrete s brojnim ekspertima iz industrije te za razmjenu novih saznanja, učvršćivanje poslovnih odnosa i uspostavljanje novih kontakata, navodi se u priopćenju.

Sajam i konferencija o vjetroenergiji EWEA 2013 u Beču održava se u organizaciji europskog udruženja EWEA (European Wind Energy Association), a ove godine okupilo je više od 10.000 sudionika te 500 izlagača iz 84 zemlje. Tema ovogodišnje EWEA-e je stvaranje realnih prilika za razvoj vjetroenergije, s naglaskom na nova, još nezasićena tržišta.

28. travanj 2024 21:02